Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, İlçeye 3 Yeni Park Daha Kazandırdı

z09.03.2016

Tuzla Belediyesi, park ve bahçe hizmetlerine 3 yeni eseri daha ekledi. 7500 m2 yüzölçümlü 3 yeni park ile mevcut park sayısını 103’e çıkaran Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla’daki bütün planlamalarımızda yeteri kadar spor alanı, yeşil alan, sağlık alanı, eğitim alanı ve yaşanabilir alanlar oluşturabilmek, Tuzla’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulamak istedik.” dedi.
İstanbul’da mavi ve yeşilin doyumsuz zevkinin yaşandığı ender ilçelerden olan Tuzla’da, Tuzla Belediyesi’nin yeşil alan, park ve bahçe çalışmalarıyla çocuklar ve aileleri için yeni yaşam alanları oluşturuluyor. Tuzla Belediyesi tarafından Aydınlı Mahallesi Gürpınar Caddesi ile Kardeşler Sokak ve Evliya Çelebi Mahallesi Veysel Karani Sokak’ta yapılan yeni parklar, toplu açılış töreniyle hizmete açıldı. 7500 m2 yüzölçümüne sahip 3 parkta 397 adet ağaç dikildi. 5 adet kameriye ve 3 adet pergole, 687 m2 koşu parkuru, 2 adedinde voleybol sahası da olmak üzere 3 adet basketbol sahası, 151 m2 fitness alanı, çocuklar için birçok aktivite ve fonksiyona sahip toplam 477 m2’lik alanda 3 adet çocuk oyun grubu, açılışla ilçe halkının hizmetine sunuldu.
Tuzla Belediyesi’nin 3 yeni parkının toplu açılış töreni, Aydınlı Mahallesi Gürpınar Caddesi’nde gerçekleştirildi. Açılışa Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

2016, Tuzla’da Açılışların Yılı
Törende ilk konuşmayı AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci yaptı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ekip arkadaşlarına teşekkür eden Demirci, “Değerli Belediye Başkanımız, 2016 yılında belediye hizmetlerinin açılışlarını gerçekleştiriyor. 2016, Tuzla’da açılışların yılı oldu. Tuzla Belediye Başkanımız, AK Parti’nin hizmet çıtasını yükseltecek, yukarıya taşıyacak çalışmalara, faaliyetlere imza attı. Bugüne kadar böyle oldu. Bundan sonra da inşallah hep birlikte Tuzla’da daha güzel hizmetleri birlikte yapacağız.” şeklinde konuştu.

 

Tuzla’da Yaşamak Bir Ayrıcalık

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada Tuzla’nın planlı bir gelişim ile cazibe merkezi haline geldiğini, Tuzla’da yaşamanın ayrıcalık olduğunu vurguladı.
Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Tuzla’da daha iyi bir yaşam standardı oluşturabilmek, Tuzla’yı İstanbul’un en ucunda olmasına rağmen, bütün dezavantajlarını avantaja çevirecek bir yaşam alanı, kent oluşturmak gayret ve çabamızı 2009’dan bu yana sürdürüyoruz. Aydınlı’da park yapımı ile ilgili talepleri karşılamaya devam ediyoruz. Aydınlı’da parklarımızın sayısını arttırmaya devam edeceğiz. Tuzla’mızın bütün imkânlarını standardımızı yükseltmek, kendi kendine yeten bir ilçe olmasına yönelik gayretimizi sürdürüyoruz. Tuzla’da geleceğin daha güzel olması yönünde planlama yaptık. Tuzla’daki bütün planlamalarımızda yeteri kadar spor alanı, yeşil alan, sağlık alanı, eğitim alanı ve yaşanabilir alanlar oluşturabilmek, Tuzla’da yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu vurgulamak istedik. Bazı kararlar belki 30 yıl önce alınıp bugün karşımızda dezavantaj olarak bulunuyor olmasına rağmen planlamalarımızla Tuzla’nın bütün mahallelerini daha yaşanılabilir kılmak için gayret sarf ediyoruz”

Aydınlı, Gelişmeye Açık Konumu, Tarihi ve Planlı Büyümesi ile Cazibe Alanı Oldu
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, göreve başladığı 2009 yılında Aydınlı Mahallesi’nin planlarını değiştirdiklerini söyledi. Ortaya koydukları vizyon ile mahallenin planlı bir şekilde geliştiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, “2009 yılında göreve başladığımızda Aydınlı’nın bütün plan ve programını değiştirdik. Bu planlama ile Aydınlı, sadece Tuzla’da değil İstanbul’da da gelişmeye açık konumu, tarihi ve planlı büyümesi ile cazibe alanı oldu. Konaşlı mevkisindeki planlar da bittiğinde Aydınlı’nın geleceği daha da güzel olacak. Bir ağabeyimiz, “600 yıllık geçmişi olan Aydınlı’ya en büyük hizmeti siz yaptınız” dedi. Bu bana gurur verdi. Siz buna layıksınız. Aydınlı buna layık, Tuzla buna layık” dedi.
Başkan Yazıcı, parklara güvenlik kamerası da yerleştireceklerini söyledi. Parkları Aydınlı halkına emanet eden Başkan Yazıcı, “Bu parklara verilecek olan zarar, size verilen zarardır. Bu parka verilen zarar Tuzla Belediyesi’ne veya Şadi Yazıcı’ya verilmiş bir zarar değildir, millete verilen bir zarardır. Parkları yaptığımız gün yakılmaya çalışıldığını gördük, yeniledik. Zarar vermek isteyen insanlara acıyorum. Yazık o insanlara. Cehalet içerisindeler. Onların yaptığına şaşıyorum, Allah onlara akıl fikir versin.” dedi.

Muhtar Özsoy’dan Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Plaketi
Aydınlı Mahallesi Muhtarı Nevzat Özsoy, mahalleye yapılan hizmetlerden dolayı Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya plaket vererek teşekkür etti. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve beraberindekiler, açılış kurdelasının ardından parkı gezdi.

Tuzla Belediyesi Gürpınar Caddesi Parkı
Tuzla Belediyesi Gürpınar Caddesi Parkı, toplam 4070 m2 alan üzerinde kuruldu. Parkta 375 m2’lik alan üzerinde basketbol ve voleybol sahası, 2182 m2 yeşil alan, 241 adet boylu ağaç, 2 adet kameriye, 1 adet pergole, 678 m2’lik koşu parkuru, çocuklar için birçok aktiviteyi içinde bulunduran 201 m2’lik alanda çocuk oyun grubu, 47 m2’lik alan üzerinde 6 adet dış mekan spor aleti bulunuyor.

Tuzla Belediyesi Kardeşler Sokak Parkı
Tuzla Belediyesi Kardeşler Sokak Parkı’nda toplam 2060 m2 alan üzerinde 180 m2 basketbol ve voleybol sahası, 908 m2 yeşil alan, 106 adet boylu ağaç, 2 adet sekizgen kameriye, 1 adet yay pergole, toplam 166 m2’lik alanda 2 adet çocuk oyun grubu, 54 m2’lik alanda 5 adet dış mekan spor aleti ve 2 adet ahşap kaplamalı oturma duvarı yapıldı.


Tuzla Belediyesi Veysel Karani Sokak Parkı
Tuzla Belediyesi Veysel Karani Sokak Parkı’nda toplam 1370 m2’lik alanda 650 m2 yeşil alan, 50 adet boylu ağaç, 1 adet basketbol sahası, 1 adet kameriye, 1 adet pergole, 100 m2’lik 1 adet çocuk oyun alanı, 2 adet oturma duvarı, 1 adet fitness alanı ve 1 adet piknik alanı kurulumu yapıldı.