Haberler

Haberler

Her Yaştan Tuzlalı, Bayram Sevincini Tuzla Belediyesi Çocuk Festivali’nde Yaşadı

z24.04.2019

Tuzla Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda Çocuk Festivali düzenledi.
Tuzla Belediyesi 23 Nisan Çocuk Festivali’nde 4. Sokak Oyunları Final Müsabakaları, Uçurtma Festivali, Efe ile GaGa Çocuk Tiyatrosu, Hacivat ile Karagöz oyunu, Cambaz Gösterisi, Kukla Gösterisi, animasyonlar, sahne ve illüzyon gösterileri ile Çocuk Şarkıları yer aldı. 130 dönümlük Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nın her bir alanında çocuklara yönelik etkinlikler, oyunlar ve gösterilerin yer aldığı festivalde, çocuklar eğlenceli bir gün yaşadı. Güneşli havanın tadını çıkaran aileler de çocuklarının sevincine ortak oldu. Festivalde çocuklara su, meyve suyu, kek ve dondurma ikram edildi. 

Tuzla Belediyesi Geleneksel Uçurtma Şenliği de Düzenlendi
Tuzla Belediyesi 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Uçurtma Şenliği de düzenlendi. Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı otopark alanında düzenlenen şenlikte tüm çocuklara Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın hediyesi uçurtmalar hediye edildi. Çocuklar ellerindeki iplerle uçurtmaları gökyüzüne uçurmanın, havada rüzgarın şiddetine göre dengeli tutmanın tutmanın ve yere düşürmemenin mücadelesini verdi. Çocukların eğlenceli uğraşına, aileleri de çocukluk günlerinde döndükleri tecrübeleriyle destek verdi. Gökyüzünde süzülen uçurtmalar, Şelale Eğitim Parkı’nda renkli görüntüler oluşturdu.
Tuzla Belediyesi Çocuk Festivali kapsamında düzenlenen ‘Uçurtma Şenliği’nde dereceye girenler bisiklet, MP3 çalar ve fotoğraf makinesi ile ödüllendirildi. 

En Uzak Mesafeye Ulaşan Uçurtma Sahipleri

1. Ahmet Ulubay

2. Deniz Bakır

3. Özgür Şahin Erol 

En Fazla Süre Havada Kalan Uçurtma Sahipleri

1. Engin Eycin

2. Ahmet Sayid Bahça

3. Sacide Güven 

En Özgün Uçurtma Sahipleri

1. Ömer Faruk Çelik

2. Barkın Kahriman