Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi 4. Sokak Oyunları Olimpiyatları Ödülleri, 23 Nisan’da Sahiplerini Buldu

z24.04.2019

Tuzla Belediyesi ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen 4. Sokak Oyunları Olimpiyatları final ve ödül töreni, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda gerçekleştirildi.
Tuzla Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği 4. Sokak Oyunları Olimpiyatları, 4 Nisan 2019 Perşembe günü Mevlana İlkokulu’nda başladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın çocukları unutulmaya yüz tutan ve kültürümüzden izler taşıyan sokak oyunları ile tanıştırmak için düzenlediği Sokak Oyunları Olimpiyatları, 24 ilkokuldan onlarca öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. Sokak Oyunları Olimpiyatları’nda yakan top, dokuz taş, mendil kapmaca, top sektirme, ebe tura, misket, sek sek, sandalye kapmaca, tavşan kaç ve ip atlama gibi birbirinden güzel sokak oyunlarını oynayan Tuzlalı çocuklar, final maçlarını Tuzla Belediyesi tarafından düzenlenen 23 Nisan Çocuk Şenliği’nde gerçekleştirdi.
Tuzla Belediyesi 4. Sokak Oyunları Olimpiyatları’nda finale kalan takımlar, 23 Nisan 2019 Salı günü Türkiye’nin en fonksiyonel parkı olan Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkı’nda dereceye girmek için yarıştı. Öğrencilerin renkli mücadelesini velileri ve arkadaşları da heyecanla takip etti. 

Çok Güzel Bir Bayram Günü Yaşıyoruz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını iletti. Özcan, “Çok kalabalık bir katılımla çok güzel bir bayram günü yaşıyoruz. Çocuklarımız çok mutlu oldular, çok güzel yarıştılar. Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı, dereceye giren okulların öğrencilerine çok güzel hediyeler gönderdi. Yarışan bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum.  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı hep birlikte kutluyoruz” dedi. 
Tuzla Belediyesi 4. Sokak Oyunları Olimpiyatları’nda birinci olan Osmangazi İlkokulu öğrencilerine bisiklet, ikinci olan Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine fotoğraf makinesi, üçüncü olan Oruç Reis İlkokulu öğrencilerine madalya, top ve eşofman takımı hediye edildi. Tuzla Belediyesi 4. Sokak Oyunları Olimpiyatları’nda dereceye giren okulların ödülleri Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada tarafından verildi.

Tuzla Belediyesi 4. Sokak Oyunları Olimpiyatları Dereceye Giren Okullar ve Öğrenciler

1.Osmangazi İlkokulu

Batuhan Gündoğdu

Muhammet Fidan

Azra Yamak

Ayşe Kısa

Asya Önal

Alperen Gündüz

 

2.Emlak Konut Cemil Meriç İlkokulu

Elif İdil Şener

Yaren Gökfidan

Rabia Mina Kuntoğlu

Miraç Furkan Tokgöz

Arda Melih Bilgili

Ali Yalçın Güneş

 

3. TOKİ Oruç Reis İlkokulu

Yaren Şalcı

Hümeyra Cüce

Ömür Sahra Koç

Muhammet Kıvanç Korkmaz

Muhammet Yiğit Arslan

Furkan Ashi