Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Milli Mücadele’nin 100. Yılında Gençlik Turnuvaları Düzenledi

z20.05.2019

Tuzla Belediyesi, Milli Mücadele’nin 100. yılında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na özel olarak Gençlik Haftası Turnuvaları düzenledi. 
Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi önündeki alanda 5 gün boyunca devam eden turnuvalarda gençler kıyasıya mücadele etti. Gençler, masa tenisi, satranç, sokak basketbolu, voleybol ve altın gol olmak üzere toplam 5 farklı sportif alanda ter döktü. Bireysel turnuvalara 100’ün üzerinde, takım mücadelelerine ise 60’ın üzerinde takım katıldı. Gençler turnuvada rekabet ederken onları izleyen vatandaşlara da masa tenisi, satranç, sokak basketbolu, voleybol ve altın gole ek olarak okçuluk ve tenis sporlarını deneyimleme fırsatı sunuldu.

Gençler, Kendinizi Bir Spor Dalında Geliştirin
Tuzla Belediyesi Gençlik Haftası Turnuvaları’nın final ve ödül töreni 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda Tuzla Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Gençlik Gemisi’nin önündeki alanda gerçekleştirildi. Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerleri mini konseri, Tuzla Belediyesi Spor Kulübü kursiyerleri de taekwondo ve kickboks gösterileriyle renkli anların yaşanmasını sağladı.
Gençlik Haftası Turnuvalarında dereceye giren takım ve sporculara kupa ve madalyaları Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından verildi. Gençlere “Kendinizi bir spor dalında geliştirin” tavsiyesinde bulunan Başkan Yazıcı, “Tuzla’da biz sadece 1., 2. veya 3. olmak için değil, biz Tuzla’da hep iyilikte yarışmayı, birbiriyle değil birlikte yarışmanın zevkini yaşamak için bu organizasyonları yapıyoruz. Katılan tüm gençlere yürekten teşekkür ediyor ve onlara bir alkış rica ediyorum. Bütün takımları da kutluyorum. İnsanoğlu yapısı ve aklıyla bedeni ile beraber bu dünyada var olduğu zaman aslında bütün tabiata karşı aklıyla var olmayı başarmıştır. Satrançta şampiyon olan arkadaşımız aklını kullanmış, diğer bir sporda arkadaşımız bedeniyle başarmış. Gençler mutlaka bir spor dalında kendinizi geliştirin. Mutlaka bir müzik aleti çalın. Aklınızla beraber var olma mücadelenizi güdebilmeniz için akıl ve zekâ oyunlarına yönelin. Sporda, sanatta, bilimde, musikide, folklorda kendini geliştirmiş bireyler ve yeni nesil genç nesil çok önemli. Daima ifade ettim. Tuzla’yı altın kaplasak da sizin için yaptığımız işlerden daha kıymetli değil. Asıl önemli olan sizlersiniz. Sizin için çalışıyoruz ve bundan dolayı da gurur duyuyoruz” dedi.
Turnuvaya katılan sporcular, ödül töreninin ardından birlikte iftar sofrasını paylaştı.

Tuzla Belediyesi Gençlik Haftası Turnuvaları
Satranç Turnuvası
1.Serkan Özel- Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi Kursiyeri
2. Selahattin Vural
3. Uğur Tufan

Masa Tenisi Turnuvası
1. Bedirhan Öztürk
2. Mertcan Memiş
3. Aleyna Kızıltaş

Altın Gol Turnuvası
1.Çaçaronlar Takımı
2. Üçlü Takımı
3. Set Spor Takımı

Voleybol Turnuvası
1. Korkusuzlar Takımı
2. Üç İki Bir Umuthan Kaya Takımı
3. Ver Der Veremem Takımı

Sokak Basketbolu Turnuvası
1.Tripleks Takımı
2. Üç İki Bir Takımı
3. On İki Yıl Takımı