Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı ve Eşi, “Bizim Çocuklarımız”la 24 Yıllık Geleneği Sürdürdü

z22.05.2019

Her yıl Ramazan ayının 1 haftasını Yetimler Haftası olarak idrak eden Tuzla Belediyesi, 24. Geleneksel Yetimler Haftası iftarını düzenledi.
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nin teras alanında Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’nın ev sahipliğinde düzenlenen iftara AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın komisyonlardan sorumlu gönüllüleri ve Kadın Kent Gönülleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, hayırseverler ve ilçede yaşayan “Bizim Çocuklarımız” katıldı. “Bizim Çocuklarımız”, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Yetimler Komisyonu’nun düzenlediği sahne etkinliklerinde keyifli zaman geçirdi.

Durak, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi
İftarda açılış konuşmasını AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Suat Durak gerçekleştirdi. Birlik ve beraberlik mesajı veren Durak, “Mağfiretin, affın ve kardeşliğin, bölüşmenin manasını taşıyan Ramazan ayı içerisinde bulunuyoruz. Dolayısıyla bu mübarek aya bizi kavuşturan Rabbim’e ve sonrasında bu ay içerisindeki Kadir Gecesi’ne kavuşturacak olan Rabbime binlerce şükretmemiz gerekiyor. Bizler burada belki 15-16 saat bekleyerek oruç tutuyoruz ve sonuçta biliyoruz ki ezan okunduğu zaman orucumuzu açabileceğiz. Rabbim birçok rızıktan bizi nasiplendirecek ama şöyle bir düşünmenizi istiyorum. Dünyada bir sürü mazlum coğrafya var; Suriye, Mısır, Libya, Somali. Dil, din, ırk ayırt etmeden söylüyorum yiyecek ekmeği olmayan, içecek suyu olmayan, günlerce oruç tutan insanları düşünmenizi istiyorum. Ben hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah’a emanet ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

Başkan Yazıcı: Gönülden Yapılmayan İşler Yarım Kalır
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı da konuşmasında “Gönüllülük” ruhuyla birlik ve beraberliğin önemini vurguladı. Toplumun sosyal açıdan dezavantajlı her kesimiyle yılın her günü ilgilendiklerini belirten Başkan Yazıcı, “Biz çocuklarımızla 365 gün beraber oluyoruz ama her yıl Ramazan ayında özellikle de iftar sofrasında birlikte olmanın mutluluğunu ayrıca yaşıyoruz. Tuzla’da sosyal açıdan dezavantajlı her kesimle yılın 365 günü özellikle ilgilenen ve bugün bizi buluşturan bütün gönüllü hanım efendilere şahsım ve Tuzla halkı adına yürekten teşekkür ediyorum. Özellikle de bir alkış rica ediyorum. Benim her zaman ifade ettiğim bir konu vardır. Sadece kamu otoritesi gücüyle bir iş başarmak çok zor, mutlaka işe gönüllülük ruhu katmak lazım. Mutlaka işe gönülden bir ruh katmak lazım. Bunu katmadığınız takdirce o iş mutlaka ya yarım yamalak kalır, ya da nihayetine varmadan bir yerde kesintiye uğrar. Böyle bir durumun olmaması için her işimizde mutlaka gönüllülük esasını esas aldık ve gönüllülük ruhunu ortaya koyarak biz çalışmalarımızı sürdürdük” dedi.

Gönül Elleri Çarşısı ve Kent Konseyi, Gönüllülük Ruhuyla Çalışıyor
Gönüllülük ilkesinin en güzel örneklerinin Gönül Elleri Çarşısı ve Kent Konseyi’nde yaşandığını belirten Başkan Yazıcı, “Özellikle belediye çalışmalarında sadece Gönül Elleri Çarşısı organizasyonlarıyla da sınırlı kalmadık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel yönetimlere kattığı Kent Konseyi’nde de yerel yönetim ve sivil inisiyatif işbirliğini sürdürüyoruz. Kent Konseyi de gönüllülük esasıyla çalışmaları ve tavsiye kararlarıyla gönüllülük ruhunu katan organizasyonlardan bir tanesi. Kent Konseyi’ne de teşekkür ediyorum. Mübarek Ramazan ayının birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bize bu nimetleri veren Rabbim’e hamd ediyorum. Rabbim olmayanlara nasip eylesin. Biz bu Ramazan ayında özellikle de birlik, beraberlik, kardeşlik, paylaşma ayında bu paylaşmaları da yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Binali Yıldırım, İçimizden Biri
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuklara AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın selamını iletti. Binali Yıldırım’ın gerek ikameti gerekse ilçeye hizmetleri için “İçimizden Biri” tanımını kullanan Başkan Yazıcı, “Sayın Binali Yıldırım, Tuzla Marina da dahil Tuzlamız’da yaptığı emek ve çalışmalarıyla, bize desteğiyle hep içimizden birisi olmuştur. Kendisi bir başka program nedeniyle bu iftara katılamadı. Birçok hizmette bize destek veren, kendisi de Tuzlalı olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Binali Yıldırım Beyefendinin selamlarını iletiyorum” dedi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı 24. Geleneksel Yetimler Haftası iftarına katılan çocuklar; yüz boyama, Nasreddin Hoca ve çizgi film kahramanlarından oluşan animasyon ekibi ile eğlenceli dakikalar yaşadı. İftar, çocuklara yönelik illüzyon gösterisi ile sona erdi.