Yol & Cadde

Yol & Cadde

Tuzla’nın Ulaşımını Rahatlatan Yenilikler Yapıldı

z20.02.2015

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın girişimleriyle  İETT’nin Tuzla’daki toplu taşıma hatlarına 2 yeni hat eklendi, 2 yeni hattın açılmasına karar verildi. 3 hattın sefer sayıları arttırıldı, 4 hattın da güzergahı uzatıldı. İETT’nin Tuzla -Kartal Metro Hattı  hizmete başladı, Tuzla-Sabiha Gökçen Havaalanı hattı ise 23 Şubat’tan itibaren hizmet verecek.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vizyon projelerle çekim merkezi haline gelen ve nüfus yoğunluğu artan Tuzla’da ulaşım alanında hem yeni oluşan taleplerin karşılanması hem de mevcut sistemde revize taleplerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İETT Genel Müdürlüğü’ne iletildi. Vatandaşlardan gelen talepler ve tespit edilen ihtiyaçlar göz önüne alınarak yapılan görüşmeler sonunda, Tuzla’nın hem şehir içi hem de yakın çevresiyle ulaşımını kolaylaştıracak yeni çözümler sağlandı. Tuzla’da özellikle Emlak Konutları ve TOKİ Konutları ile Aydınlı, Tepeören ve Akfırat’ı yakından ilgilendiren şehir içi hatlarda yeni düzenlemeler yapılarak ihtiyacı karşılayan çözümler sağlandı. Tuzla’nın diğer ilçelerle bağlantısında ise özellikle iş, eğitim ve barınma konuları öncelik alınarak yeni hatlar oluşturuldu.

Başkan Yazıcı: Tuzla’nın Ulaşımını Rahatlatan Yenilikler Yapıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ulaşım ağındaki düzenlemeler nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.  Mimar Kadir Topbaş, İETT Genel Müdürü  Mümin Kahveci ve İETT Taşıtlar Daire Başkanı Ayhan Ayvaz’a teşekkür etti. İstikrarlı bir şekilde büyüyen ve yeni yatırımlarla gelişen Tuzla’da ulaşım alanında da ciddi adımlar atıldığına değinen Başkan Yazıcı, “Tuzla Marina’nın da hizmete girmesiyle Tuzla’daki nüfus ve ziyaretçi yoğunluğu daha da artacak. Marina hizmete girmeden yapılan düzenlemeler ile ulaşımın sorunsuz bir şekilde sürdürülmesini, hem Tuzlalılar’ın hem de Tuzla’yı ziyaret edecek olanların ulaşımda rahatını düşündük. Yeni açılan hatlar ile Tuzla’da ulaşım rahatlayacak.”  dedi.

Tuzla’nın Yeni Ulaşım Hatları
130 M numaralı Tuzla - Kartal Metro hattı 16 Şubat 2015 tarihi itibariyle Deniz Harp Okulu - Kalekapı - Hatboyu Cad. - Aydıntepe İst. - Güzelyalı İst. - Tersane Köp. - Kaynarca - Pendik Köp.- Kartal Metro güzergahında hizmet vermeye başladı.
130 H numaralı Tuzla - Sabiha Gökçen Havaalanı hattı 23 Şubat 2015 Pazartesi günü  itibariyle Tuzla Spor - Kalekapı - Vatan Caddesi - İçmeler Köp. - Esenyalı Sapağı - Tuzla Emlak Konutları - Orhanlı - Viaport - Sabiha Gökçen güzergahında hizmet vermeye başlayacak.    
132T numaralı Tepeören - Kartal Metro arasında Tepeören - Aydınlı - Bahçeler - Kaynarca - Pendik Köp. - Kartal Metro güzergahında yeni hat ihdas edildi.       
Sabancı Üniversitesi - Harmandere - Kurtköy - Pendik Köp. - Kartal Metro güzergahında 133Ü numaralı hat ihdas edildi.

Sefer Sayısı Arttırılan Hatlar
KM 11 numaralı hatta 2 araç ve diğer hatlardan depar servislerle araç ve sefer sayısı arttırıldı.
KM 10 numaralı hatta araç ve sefer artırımı yapıldı, ayrıca bir araç gün boyu Kartal sahile depar sefer olarak çalışmaya başladı.
132T numaralı hattın içerisinden 1 araç Boya Vernik Sanayisi’ne çalışacak şekilde sefer artırımı yapıldı.

Güzergahı Uzatılan Hatlar
İETT’nin mevcut hatlarında da güzergahların uzatılmasına karar verildi.
Bu kapsamda; 133A numaralı hat Tuzla Emlak Konutları’ndan Aydınlı İlkokulu’na,
KM 10 hattı İçmelerden Aydınlı TOKİ’ye, 132T numaralı hat Akfırat’a uzatıldı.
133TK numaralı hattın güzergahı değiştirilerek Tuzla Emlak Konutları’nda geçecek şekilde yeniden düzenlendi ve adı 133KT şeklinde değiştirildi.