Yol & Cadde

Yol & Cadde

19 Mayıs Caddesi, ‘Hürriyet’ine Kavuştu

z20.01.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Şifa Mahallesi’nde 19 Mayıs Caddesi ile Hürriyet Caddesi’nin birleşmesine engel olan 2 dükkan, 1 daire ve arkasında yer alan 1 arsanın 191 m2’lik kısmının kamulaştırılmasına karar verdi. Kamulaştırma kararı, yıllardır süregelen ulaşım sorununun önündeki engeli kaldırdı.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ilçenin yıllardır süregelen bir sorununa daha neşter vurdu. Şifa Mahallesi’nde ana ulaşım akslarını oluşturan 19 Mayıs Caddesi ile Hürriyet Caddesi arasındaki bağlantıya engel olan ev, işyerleri ve arsanın kamulaştırılmasına karar verildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın teklifi ile Tuzla Belediyesi Encümeni, iki cadde arasında bulunan 135 m2 zemin oturumlu 2 dükkan ve 1 daire ile arka tarafında yer alan 913 m2’lik arsanın yolda kalan 191.15 m2’lik kısmı kamulaştırıldı. Tuzla Belediyesi Encümeni’nin kararı ile ulaşımın can damarını oluşturan 2 caddenin birleştirilmesi ve engelin ortadan kaldırılması, başta toplu taşıma araçları olmak üzere caddeden yararlanan halka rahat bir nefes aldıracak.

Süreç Tamamlandığında 2 Caddeyi Birleştireceğiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kararın Şifa Mahallesi halkına hayırlı olması dileğinde bulundu. Başkan Yazıcı, “Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren Tuzla’nın yıllardır süregelen sorunlarının çözüme kavuşturulması için çaba gösterdik. Şifa Mahallesi’nde yaklaşık 330 m2’lik bir alanda kamulaştırma kararı alarak taraflarla anlaşma sağladık. Süreç tamamlandığı anda yıkımı yaparak 2 caddeyi birleştireceğiz. Bölge halkımızı üzen, toplu taşıma araçlarının hizmetini aksatan, vatandaşlarımızın ulaşımda sıkıntılar yaşamasına neden olan alanı kamulaştırarak ciddi bir sıkıntıyı ortadan kaldırıyoruz.” dedi.