Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Aziz Şehitlerimizi Rahmetle Anıyoruz

z18.03.2015

Tuzla’da Şehitlerimizi ve 100. Yılında Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı’nda duygu yüklü anlar yaşandı. Çanakkale Ruhu’nu yaşatan programda aziz şehitlerimiz rahmetle anıldı. 
Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi, İlim yayma Cemiyeti Tuzla Şubesi, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı işbirliğiyle Şehitlerimizi ve 100. Yılında Çanakkale Şehitleri’ni Anma Programı düzenlendi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 
Anma programı, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşı’nı okunmasıyla başladı. Program, Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi 11/A sınıfı öğrencisi Furkan Aydın’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Tuzla Mahir İz Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Arslan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu’nun selamlama konuşmasının ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuklara seslendi. 

Çanakkale Ruhunu İnşallah Yüzyıllarca Yaşarız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çanakkale Zaferi’nde yaşanılanları hissettiren ifadelerini günümüz şartlarına yakınlaştırarak konuştu. “Çanakkale Ruhu” vurgusunda bulunan Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kamunun, özel sektörün, STK’ların ve derneklerin Çanakale Ruhu’nu yaşatmak için organizasyonlar düzenlemesi ve katıldığımız her programda bu ruhu anlatan, yaşatan, yaşatmaya çalışan organizasyonları görmek bu ülkenin evladı olarak beni her zaman sevindiriyor. Belediye Başkanı olarak bu ruhun yaşatılmasından duyduğum mutluluğu ifade etmek istiyorum. Rabbim inşallah sayılarını arttırır ve bu ruhu yüzyıllarca daha yaşatırız. O günlerde yaşanılanları, gerçek milliyetçiliğin savaş cephesinde yarım saat sonra öleceğini bilerek düşmanın üstüne gidebilmek, gerçek vatanseverliğin süngünü, şarapnel parçalarının, mermilerin üstüne gidebilmek olduğunu görüyoruz. O gün o şartları yaşayanların bugünkü nesilleri düşünerek o şehadet şerbetini almak için o cesaretle, insani ve İslami duygularıyla şehit olmak gibi çok büyük bir mertebeye ulaşmak için, vatan ve millet için neler yaptığını biliyoruz. Biz o durumda olsak ne yapardık. O gün yapılanların neden yapıldığını anlayabilmek ve bugüne, 100 yıl sonrasına gelebilmek çok önemli. Geleceği iyi şekillendirmek istiyorsanız geçmişi iyi anlamak lazım. Çanakkale Ruhu’nu anlamak, anlatmak ve yaşatmak için bundan sonrayı şekillendirmek açısından bunun altını çizmek istiyorum.” 

Aileyi ve Gençlerimizi Çanakkale Ruhu ile Korumalıyız
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Çanakkale Ruhu’nu yaşatmanın en önemli unsurunun ailenin korunması, gençliğin iyi yetiştirilmesi ile sağlanacağını söyledi. Başkan Yazıcı, “O günlerde vatan ve millet sevgisini, insani ve İslami değerleri, oradaki şehitlik duygusunu yaşatanları anlamak ve o ruhu hedeflerimize oturtmamız lazım. Bizim Çanakkale Ruhu’ndaki aile yapımızı korumamız lazım. Dağılmasıyla alternatifi olmayan aile değerlerine bizim artık Çanakkale Ruhu gibi sarılarak korumamız gereken bir konudur. Çocuğun aile içinde iyi yetişmesi ve geleceğe hazırlanması o kadar önemli ki, bunu bir Çanakkale Ruhu ile korumalıyız. Geleceğimizin teminatı gençleri 2023, 2053, 2071 hedeflerine ilerlerken yine aynı ruhla yetiştirmeliyiz. Çanakkale ruhunu yaşatıp geleceğe taşımalıyız” dedi. 

Bizden Sonra Gelecek Neslin de Çanakkale Ruhuna İhtiyacı Var
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Mehmet Akif Ersoy’un dizeleriyle süslediği konuşmasında duygu yüklü ifadeler kullandı: “Belki karnı aç bir buğday çorbasıyla, belki iki adım götürmeyecek bir çarıkla, batı medeniyetinin güç atfettiği maddenin, mermilerin havada uçuştuğu ve patladığı ama karşısında rüku dışında başını eğmemiş Mehmed’in göğsünde söndüğü yerdir Çanakkale. Dünyanın en büyük maddi gücünü toplasanız da iman dolu göğsü geçemiyorsunuz. Çanakkale, kıyamete kadar yazılacak destanların içerisinde destanlardan iyi yazılmış bir örnektir. Çanakkale ruhunun da bitmemesi lazım. Geçmişimizle övüneceğiz tabii ki ama bu bize yetmez. Bizden sonra gelecek neslin de Çanakkale ruhuna ihtiyacı var”
Anma programı, Çanakkale Zaferi’ni anlatan tiyatro sahnesi ve slayt gösterimi ile devam etti. Çanakkale Zaferi konulu kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler, programda ödüllendirildi.