Başkan Yardımcıları

Başkan Yardımcıları

Başkan Yardımcısı

z19.06.2019


İskender KARAKAYA

Aslen Erzurum, Horasan’lı olup 1989 yılında Seyhan’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul’da tamamlamıştır. Lisans eğitimi için gittiği Amerika Birleşik Devletleri’nde Houston Devry Universitesi İşletme/Teknik Yönetim ve Houston Community College’da Yönetim Bilimi olmak üzere 4,5 yılda 2 üniversite bitirmiştir.

Türkiye’ye döndükten kısa bir süre sonra Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’e giderek Rusça eğitimini ve stajını tamamlamıştır. Marmara Üniversitesi’nde Yönetim ve Organizasyon alanında yüksek lisansını yapmıştır. Uşak İl Jandarma Komutanlığı’nda kısa dönem er olarak askerlik görevini yerine getirmiştir.

AK Parti İlçe Gençlik Kolları’ndaki Teşkilat Başkanlığı görevinden sonra, sırası ile AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyeliği, 1 Kasım seçimlerinde 1. Bölge Gençlik Kolları SKM başkanlığı görevlerini yürütmüştür. AK Parti Genel Merkez 6.dönem MYK Üyeliği ve Dış İlişkilerden Sorumlu Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. 16 Nisan’da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandum seçimlerinde merkezi Almanya/Köln’de bulunan Yurtdışı Seçim Koordinasyon Merkezi’nde SKM Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. ABD, Çin, Sudan, Portekiz, Malezya ve Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Birliği Parlementosu başta olmak üzere birçok ülkede gerek konuşmacı gerekse katılımcı olarak AK Parti ve ülkemizi anlatmıştır.

Mühendislik ve Uluslararası Danışmanlık sektöründe faaliyet gösteren aile şirketlerinde yöneticilik yapmaktadır. İskender Karakaya, evli ve 2 çocuk babası olup iyi derecede İngilizce ve Rusça bilmektedir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi seçilen İskender Karakaya, 18 Haziran 2019’dan itibaren Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı görevini sürdürmektedir.