Haberler

Haberler

Yaşamın En Güzel Fotoğraflarıyla Tuzla

z10.08.2015

Tuzla Belediyesi ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliğiyle düzenlenen 1. Ulusal ‘Tuzla’da Yaşam’ konulu fotoğraf yarışmasında dereceye girenler törenle ödüllendirildi.

Tuzla’nın tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, kültürel ve insani değerleri, birey ve toplum yaşamından kesitleri 1. Ulusal Tuzla’da Yaşam konulu yarışmada fotoğraflandı. 15 Nisan-5 Haziran tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya, Tuzla ve yurt içinden çok sayıda profesyonel ve amatör fotoğrafçı katıldı. Tuzla’nın görsel zenginliğini fotoğraflayan yarışmacılar, renkli ve siyah-beyaz kareleri ile yarışmaya katıldı. Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Wieslaw Zaremba, KASK-Fotoğraf Sanatçısı Cengizhan Günesen, FOTOGEN- Fotoğraf Sanatçısı Firdevs Sayılan’dan oluşan jüri, titiz bir değerlendirmeyle sonuçları açıkladı. Yarışmanın ödül töreni Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi.  

266 Yarışmacı 1000 Eserle Yarışmaya Katıldı
Törende konuşma yapan Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel "Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı, eğitime, kültüre, sanata ve spora ciddi destek veriyor. Başkanımız, gençliğin vaktini yararlı faaliyetler içinde geçirmesini sağlayacak organizasyonları önemsiyor ve her zaman destek veriyor. Bu konuda çok ciddi çalışmalarımız var. Bu yarışma da bunlardan bir tanesidir. Tuzla Belediyesi’nin ödüllü fotoğrafçılık yarışması olan Tuzla’da Yaşam konulu bu yarışma ilk oluyor. İlk kez yapılmasına rağmen 266 yarışmacı ve bine yakın fotoğraf ile başarılı bir organizasyondur. Bundan sonraki yıllarda geleneksel hale gelecek bir yarışmadır. Burada dereceye giren arkadaşları tebrik ediyor bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum.” dedi.
Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel tarafından verildi. Ödül töreninde birinciye 4000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 2000 TL para ödülü verildi. 3 yarışmacıya 500'er TL mansiyon ödülü verildi.
Yarışmada dereceye giren fotoğraflar fuaye alanında sergilendi. 

1. Ulusal Tuzla’da Yaşam Konulu Fotoğraf Yarışması Sonuçları

Derece Alanlar:

Birinci
Fotoğrafçı: Kayhan Güç - İstanbul
Fotoğraf İsmi: Tersanede
Yıl/Çekildiği Yer: 2015 - Tuzla

İkinci
Fotoğrafçı: Murat İbranoğlu - Kocaeli
Fotoğraf İsmi: Ambar
Yıl/Çekildiği Yer: 2015 - Tuzla 

Üçüncü
Fotoğrafçı: Ekrem Kalkan - İstanbul
Fotoğraf İsmi: Seralar
Yıl/Çekildiği Yer: 2015 - Tuzla

Mansiyon
Fotoğrafçı: Caner Başer - İstanbul
Fotoğraf İsmi: Dökümcü
Yıl/Çekildiği Yer: 2015 - Tuzla 

Mansiyon
Fotoğrafçı: Mustafa Kurtbaş - Kocaeli
Fotoğraf İsmi: Marina - Pusula
Yıl/Çekildiği Yer: 2015 - Tuzla

Mansiyon
Fotoğrafçı: Şahan Nuhoğlu - İstanbul
Fotoğraf İsmi: Gemiler ve İşciler
Yıl/Çekildiği Yer: 2007 - Tuzla