Güncel

Güncel

Tuzla Kent Konseyi’nde Yeni Dönem

z23.05.2014

Tuzla Kent Konseyi, yerel seçimlerin ardından ilk olağan genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Konseydeki çalışmaların bugün için yapılmış değil meyveleri gelecekte alınacak işler olduğuna inanıyorum. Konseyde alınan kararlar bizim için tavsiye niteliğinden fazlasını ifade ediyor.” dedi.
Tuzla Kent Konseyi’nin 3. Dönem 1. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kent Konseyi meclis ve çalışma gruplarının başkan ve temsilcileri ile sivil toplum örgütlerinin yöneticileri katıldı. Toplantıda, Kent Konseyinin başkan, asil ve yedek yürütme kurulu üyelerinin seçimi yapıldı. Tüm kararların oybirliğiyle alındığı toplantıda,  Turizm Sanayi Ticaret ve Denizciliği Geliştirme Çalışma grubunun Turizm ve Denizcilik Çalışma Grubu ile Sanayi ve Ticaret Çalışma Grubu, Kültür Sanat Çalışma Grubunun Sanat Çalışma Grubu ve Kültür Çalışma Gruplarına ayrılması kararlaştırıldı. 

Sivil Köprüyüz
Güven tazeleyerek göreve seçilen Tuzla Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, yaptıkları çalışmaları detaylı bir şekilde paylaştı. Özdemir, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Kent Konseyi olarak geçtiğimiz dönemde çok hayırlı hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Yerel yönetimlerin sivil kolu olan Kent Konseyi’nde hizmet eden arkadaşlarım Tuzla’mızın mozaiğini oluşturuyor. Her düşünceye sahip olan insanları bir araya getirip Tuzla’mız için hizmet üretmeye çalışıyoruz. Önyargıların kırıldığı, herkesin birbirine hoşgörü ile baktığı, yaradılanı Yaradandan ötürü seven bir ekibimiz var. Tuzla’mızın daha güzel, yaşanılabilir bir Tuzla olması için, sosyal ve kültürel anlamda gelişmiş ortak düşüncelerin hakim olduğu Tuzla’da yaşamayı amaçlıyoruz. Tuzla’da tüm fertlerin fikirleri ile yönetime katkı sağlaması için Kent Konseyi sivil köprü görevi yapıyor.  Tuzlalı bilincinin oluşması, aidiyet duygusunun oluşması hedeflerimiz arasındadır. Tüm çalışmalarımızda bize sınırsız ve koşulsuz destek veren Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı ve değerli eşi Dr. Fatma Yazıcı ile tüm üyelerimize teşekkür ediyorum”

Tarihte Hatalar Tekerrür Eder
Soma’da yaşanılan maden kazasında yaşamını yitirenleri anarak konuşmasına başlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Viyana kuşatmasındaki tarihi hatanın sonuçları üzerinden değerlendirmede bulundu. Fethedilemeyen Viyana’nın tarihteki öneminden bahsederek sözü yerel yönetimlere getiren Başkan Yazıcı, “Her zaman tarihi hadiseler, tarih tekerrür etmez. Tarihte hatalar tekerrür eder. Kişilerin hasletleriyle, duygularıyla değil geleceğe dair erdemli düşünmesi ile toplumlar gelişebilir, bir noktadan bir noktaya geçer. Yerel yönetimlerdeki kişilerin, bireylerin yönetime katılarak oluşturacakları yeni yönetim anlayışlarının veya yeni yapılacak olan bütün projelerdeki katma değerin oluşturulmasını önemsiyorum. Kişinin kendi çıkarları için değil de toplumsal çıkarları için çalışabilecek, 20 yıl sonrasının toplum hayatına katkı sağlayabilecek düşüncelerle yapılan işlerin erdemli olduğuna inanıyorum” dedi.

Tuzla İçin Buradayız
Toplumların otoriter yönetim veya kamu gücüyle topyekün geliştirilemeyeceğine dikkat çeken Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Buna mutlaka bir amatör ruh, sivil insiyatif katılması gerekiyor. Bu düşüncede olan insanları bir araya toplayabilecek mekanları, toplulukları, kurumları, kuruluşları ve bazen de o oluşumu kurabilecek fırsatların verilmesi gerektiğine inanıyorum. Toplum adına kaygı duyan, gelecek adına fikri olan insanların yönetime katkı sağlayabilmesi, o yönetimlerin daha iyiyi, güzeli yapabilmesi yönünde katkıda bulunabilmesi açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Burada olmak için gönülden inanan insan olmak lazım. Kent Konseyi’nde bir dönemi geride bıraktık, çok güzel çalışmalar ortaya konuldu. Daha iyisini ve güzelini inşallah bu dönem uygulamaya geçireceğiz. En güzeli, en doğruyu Tuzla Belediyesi’nin ve vatandaşlarımızın katkılarıyla bunu yapacağımıza inanıyorum. Burada alınan kararlar bizim için tavsiye niteliğinden fazlasını ifade ediyor. Buradaki çalışmaların bugün için yapılmış değil meyveleri gelecekte alınacak işler olduğuna inanıyorum. 20 yıl sonraki Tuzla’mızın daha müreffeh, daha güzel, daha birlik ve beraberlik içinde olabilmesi için Kent Konseyi’nin çalışmalarının önemli olduğuna inanıyorum. Tuzla adına hep beraber buradayız. Tuzla’ya sahip çıkabilmenin yolu Tuzla’ya mensubiyet ve mesuliyet duygusunu geliştirecek bağı kurabilmekten geçiyor.” şeklinde konuştu.

Kent Konseyi’nde Yeni Dönem
Tuzla Kent Konseyi’nin yeni dönemdeki ilk toplantısı sonucu görev dağılımları şu şekilde oluştu.

KENT KONSEYİ BAŞKANI
Ergül ÖZDEMİR

KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU (ASİL ÜYELER)

1.         Ergül ÖZDEMİR

2.         Adnan KANITOĞLU

3.         Ali BAL

4.         Aşkın KARABULUT

5.         Cevdet ALEMİN

6.         Dr.Fatma KUZKAYA

7.         Hasan KALAFAT

8.         İlker GÖKDEMİR

9.         İsa CENGİZ

10.       İsmail DEMİRAY

11.       Kemal ZORA

12.       Mehmet UŞEN

13.       Necmettin BULUT

14.       Oktay BİÇER

15.       Özer KARAKAŞ

16.       Sezai ERDİL

17.       Şengül ÖZPAGADA

 

KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU (YEDEK ÜYELER)

1.         Bahrem KURUAĞAÇ

2.         Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI

3.         Mehmet KİNSİZ

4.         Şuayip AKMAN – Engelliler Meclisi

5.         Arzu Öğüt ŞİMŞEK – Kadın Meclisi

6.         Aytekin AKKURT – Gençlik Meclisi