Müdürlük Haberleri

Müdürlük Haberleri

Tuzla'da Gaziler Günü Anma Programı Törenle Başladı

z19.09.2018

19 Eylül Gaziler Günü Anma Programı, Tuzla'da düzenlenen resmi törenle başladı. Tuzla protokolü ve vatandaşlar törene katılarak gazilere vefasını ve saygısını bir kez daha gösterdi.
Tuzla sahil tören alanında gerçekleşen törene Tuzla Kaymakamı Ali Akça, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Tuzlalı gaziler ve şehit aileleri ile vatandaşlar katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Şehitlerimizle Birlikte Şanlı Tarihimizin Yazıcılarıyız
Tuzla Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Yıldız, törende yaptığı konuşmada 19 Eylül’ün gazilerin şeref günü olduğunu vurguladı. Yıldız, “19 Eylül; 1919-1922 yıllarında Kurtuluş Savaşı’nda, 1950’de Kore’de, 1970’te Kıbrıs’ta savaşan Muharip Gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti ve toprak bütünlüğünü koruma uğruna kahramanca mücadele edenlerin şeref günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, aziz vatana canını adayanların günüdür. Bizler dünü ve bugünü temsil ediyoruz. Vatanımızın, bayrağımızın ve geleceğimizin garantisi olan gazileriz. Bizler sadece Anadolu’nun bağrında bağımsızlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu değil geçmişimiz olan Osmanlı’nın, Anadolu’yu savunmuş Anadolu Selçukluları’nın, ondan önce atalarımızın yaşayan temsilcileriyiz. Balkanlar’da, Trablusgarp’ta, Kafkaslar’da, Çanakkale’de, Yemen’de, Filistin’de ve Kurtuluş Savaşı’nda destanlar yazanların  temsilcileriyiz. Şehitlerimizle birlikte şanlı tarihimizin yazıcılarıyız. 15 Temmuz hain darbe girişiminde ve diğer terör örgütlerinin kanlı eylemlerinde sokaklara dökülerek demokrasiyi koruyarak gazi ve şehit olan asker, polis ve korucu vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.” şeklinde konuştu.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Muharip Gaziler Derneği Başkanı Osman Yıldız ve gaziler ile görüşerek günlerini tebrik etti. Başkan Yazıcı, “Rabbim, en kıymetli varlıklarını, canlarını ülkesi için ortaya koyan şehit ve gazilerimizden razı olsun” dedi.