Kadın ve Aile Hizmetleri Md.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü

Tuzla Belediyesi, Dünya El Yıkama Günü’nde Hijyen ve Önemi Semineri Düzenledi

z16.10.2018

Tuzla Belediyesi, Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNİCEF) tarafından Dünya El Yıkama Günü olarak kabul edilen 15 Ekim’de “Hijyen ve Önemi” konulu seminer düzenledi.
Tuzla Belediyesi ve Anadolu Vakfı işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Emlak Konut şubesinde düzenlenen seminere konuşmacı olarak Dr. Fatih Bünül katıldı. Dr. Fatih Bünül, seminerde temizliğin önemi, tarihçesi, el yıkamanın hasta sağlığı ve günlük hayattaki önemi ile hijyen eğitimi konusunda bilgiler verdi. Su ve sabunla el yıkamanın kişisel hijyendeki önemine vurgu yapan Bünül, “Elin su ve sabunla yıkanmasıyla eldeki enfeksiyon oranlarında ciddi oranda azalma görülmüştür. Deri florası geçici ve kalıcı mikroorganizmalardan oluşur. Geçici flora günlük aktiviteler sırasında cilde bulaşan mikroorganizmalardan oluşur. Sabun ve su ile ellerin yıkanması durumunda ciltten tamamen uzaklaştırılabilir ancak kalıcı flora konusunda eli antibakteriyel sabunlar yada solüsyonlarla yıkamak gerekir” dedi.
Dr. Fatih Bünül, ellerin nasıl yıkanması gerektiğini de sunum eşliğinde anlatarak doğru bilinen yanlış yıkama örnekleri hakkında da bilgilendirdi.
Seminer ve eğitici faaliyetler için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür eden Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyer anneleri, öğrendikleri bilgileri ilk önce aile bireyleri ile birlikte uygulamaya başladıklarını söyledi.