Haberler

Haberler

Tuzla’da Ramazan’ın Bereketini Birlikte Paylaşıyoruz

z23.06.2015

Tuzla’da Ramazan, ayın manevi iklimine yaraşır bir şekilde dolu dolu yaşanıyor. Tuzla Belediyesi, 17 mahalle ve 4 büyük sitede farklı günlerde sokak iftarları düzenliyor. Yaklaşık 50 bin kişiyi bir araya getiren sokak iftarlarında, Ramazan’ın bereketi ilçe halkıyla birlikte paylaşılıyor.
Tuzla Belediyesi, bu yılki ilk sokak iftarını 19 Haziran 2015 Cuma günü Mimarsinan Mahallesi Kömürcü Sokak’ta düzenledi. 3 bin 500 kişilik dev iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelen vatandaşlar, komşuları ve aileleriyle birlikte iftar yapmanın sevincini yaşadı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci iftar öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşların Ramazan ayını tebrik etti. 

Birlik ve Beraberliğimize Katkı Sunmak İstiyoruz
Ramazan ayı boyunca vatandaşlara birlik ve beraberlik içerisinde olmayı amaçladıklarını belirten Başkanı Yazıcı, “Ramazan ayında halkla beraber birlikteliğimizin teminatı olan güzel organizasyonlara imza atma gayretini güttüğümüz günler yaşıyoruz. Ramazan ayındaki bu etkinliklerin asıl amacı da aynı sofrayı paylaşabilmektir. Ramazan ayı boyunca da yapmış olduğumuz ibadetler ile beraber birliğimize destek verecek olan bu organizasyonlarda vatandaşlarımızla sofraları paylaşarak birlik ve beraberliğimize katkı sunmak istiyoruz. Ramazan ayını hakkıyla yaşarken aynı zamanda büyüyen ve gelişen Türkiye’de birlik ve beraberliğimize katkı sağlayacak yeni metotlar bulmak yöneticilerin görevidir. Dolayısıyla biz yerel yönetimler olarak aynı sofrayı paylaşma gayretini sokak iftarlarında sürdüreceğiz. Sokak iftarlarının yanı sıra bazen dernekler ve vakıflarla bazen evlerde kimsesiz, yetim, dul ve yaşlılarla birlikte aynı sofrayı paylaşarak Ramazan’ın feyzi ve bereketinden faydalanmaya çalışıyoruz” dedi.
İftarın ardından Tuzla Belediyesi tarafından çocuklara özel orta oyunu ve sahne oyunları gösterileri gerçekleştirildi. Öte yandan iftara katılan vatandaşlardan Mert Aydın ve Osman Sarıoğlu, düzenlenen programından dolayı Tuzla Belediyesi’ne teşekkür ettiklerini belirterek, hep birlikte iftar yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirttiler.