Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi'nden Cumhuriyet Bayramı'na Özel Program

z28.10.2015

Tuzla Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 92. yıldönümü kutlaması çerçevesinde özel etkinlik düzenledi. Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu tarafından hazırlanıp sahnelenen “Anadolu’nun Kapısı Çanakkale” programı, milli mücadeleden cumhuriyete uzanan süreci başarıyla sahneledi.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu sahne aldı. Program, Anadolu’nun 7 bölgesinden cepheye asker uğurlaması ile başladı. Yöresel kıyafetlerle bölgelerin geleneklerini sahneye taşıyan ekip, Çanakkale cephesinde yaşanılanları duygu yüklü sahne performansı ile izleyicilere aktardı. Çanakkale Muharebeleri, askeri, politik ve kültürel tüm yanlarıyla sahneye taşındı. Hem işgal güçleri hem de vatanını savunan Mehmetçiğin mücadelesi, her iki tarafın bakış açısını yansıtan performansla sahnelendi. Milli mücadeleden cumhuriyetin ilanına uzanan süreci başarıyla sahneleyen ekip, sahneden alkış yağmuru altında uğurlandı.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Güven Ada, Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Sanat Yönetmeni Nuri Arslantaş’a bir buket çiçek vererek tebrik etti. Güven Ada, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın milli ve manevi değerlerimizin, tarihi ve kültürel mirasımızın gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılması için önemli projelere imza atmaya devam edeceğini söyledi.