Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın ‘Özel Çocuklar’ı ‘Sevgi İzi’yle Güvende

z29.03.2017

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’na kayıtlı özel çocuklarına bileklerine ‘Sevgi İzi’ işlendi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Müge Anlı’nın başlattığı projeye çocukların güvenliği açısından önem verdiklerini ve desteklediklerini söyledi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, Müge Anlı’nın ATV ekranlarında başlattığı Sevgi İzi projesine destek verdi. Her bir çocuğa özel adı ve aile bilgileri ile iletişim kanallarının kodlandığı rakam, çocukların bileklerine işlendi. Çocukların “Sevgi İzi”ni kodlayan rakamlar, Müge Anlı’nın bildirimiyle güvenlik kuvvetlerinin resmi kayıtlarında yer alacak. Çocuğun yaşamı boyunca bileğinde kalacak olan Sevgi İzi, adli veya hukuki durumlarda kişinin tespitini kolaylaştırıp sonuca daha hızlı ilerlenmesini sağlayacak.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Sevgi İzi” işlenen çocuklarla yakından ilgilendi. Projeyi başlatan Müge Anlı’ya teşekkür eden Dr. Fatma Yazıcı, “Öncelikle Müge Anlı ve ekibine teşekkür ediyorum. Projenin Türkiye çapında bütün Özel Çocuklarımız ve alzhimer hastalarımız arasında yayıldığını düşünecek olursak bütün kayıplarımızı bulabileceğimizi düşünüyoruz. O yüzden destek vermenin elzem olduğunu düşünüyorum ve böyle bir başlangıç yaptığı için kendisini tebrik ediyorum. Bu proje ile bulunan çok sayıda Özel Çocuklarımız da oldu. Ailelerimiz için bu projenin hayati önem taşıdığını düşünüyorum” dedi.