Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı Düzenledi

z26.01.2018

Tuzla Belediyesi, 103 yıl önce Sarıkamış’ta şehit düşen ecdadımızı her yıl olduğu gibi bu yıl da özel programla andı.
Tuzla Belediyesi, Sarıkamış Harekatı’nda şehit düşen ecdadımızı İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlediği programda andı. Program, aziz şehitlerimizin ruhları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Hafız Mevlüthan Amir Ateş, aziz şehitlerimizin ruhuna Kur’an-ı Kerim okudu. Sarıkamış Harekatı’ndaki gerçek görüntülerden derlenen “Sarıkamış Destanı” isimli belgesel, izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları ile Toplum Bilgi Sahibi Olmaya Başladı
Üsküdar Musiki Cemiyeti’nin öğrencilerinden Sanatçı Arzu Ateş ve ekibi, Sarıkamış Şehitleri anısına özel olarak derlenen birbirinden güzel eserleri Tuzlalılar için seslendirdi. Yemen, Sarıkamış ve Çanakkale anısına derlemeleriyle ülkemizde ve yurt dışında birçok konser veren ve aynı zamanda ‘Sarıkamış Destanı’ belgeselinin sanat yönetmeni olan ses sanatçısı Recep Ergül, Sarıkamış ağıtlarını Yazıcı’ya teşekkür etti. Ergül, “Tuzla Belediyesi başta olmak üzere 5 belediye, her yıl Sarıkamış şehitlerimizi anma programları düzenliyor. Sarıkamış şehitlerini anma programları neticesinde insanlarımız Sarıkamış’ta olup bitenlerle ilgili bilgi sahibi olmaya başladı. Keşke tarihte ne böyle bir hadise yaşanmış olsaydı, ne de biz onun türkülerini söylüyor olsaydık ama bir hakikat var ki tarihimizin acı, tatlı, zaferlerle dolu, hüzünlerle dolu bütün sayfalarını sanata nakşedip toplumumuza takdim ettiğimizde toplumumuz bu konuyla ilgili bilgi sahibi oluyor.” dedi.

Sarıkamış Destanı Kum Sanatıyla Ekrana Yansıdı
Recep Ergül, Sarıkamış Şehitleri anısına seslendirdiği türküleri aynı zamanda Afrin’de devam eden operasyonlarda görev alan Mehmetçik’e de ithaf ettiğini belirterek onlara kutsal görevinde başarı diledi. Ergül’ün seslendirdiği Çanakkale Türküsü’ne izleyiciler ellerindeki bayrakları sallayarak eşlik etti.
Veysel Çelikdemir’in kum sanatı ile Sarıkamış Destanını anlatan muhteşem gösterisi izleyenlerden büyük beğeni aldı. Sarıkamış Şehitleri Anma Programı’na katılan vatandaşlar, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.