Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Aile İçi İletişim Seminerleri Düzenliyor

z07.02.2018

Tuzla Belediyesi, Anne Çocuk Eğitim Merkezlerinde “Aile İçi İletişim, Çocuk ve Ergen” konulu eğitim seminerleri düzenleyerek kursiyer anneler ve vatandaşları bilinçlendiriyor.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi ve Ersoy Hastanesi işbirliğiyle “Aile İçi İletişim, Çocuk ve Ergen” konulu eğitim seminerleri Tuzla Belediyesi Mimarsinan Semt Konağı Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde verildi. Seminere konuşmacı olarak Ersoy Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ceyhun Cafarov katıldı. Cafarov, aile içinde ebeveynlerin konuşma, dinleme, anlama, koşulsuz sevgi, ebeveynler ve kardeşler arasında iletişim gibi konu başlıkları ile annelere nasıl davranmaları konusunda önerilerde bulundu. Cafarov, “Çocuklarla emir kipleri şeklinde konuşmamak gerekiyor. “Şunu yap”, “Bunu yapma” gibi emir kipleri yerine “Bence böyle yaparsan daha iyi olur” demeniz, kendi fikrinizi söylemeniz iyi olur. Çocuklarımızdan “Ben bir şey söylemeden beni anlasın, istediğimi yapsın” şeklinde beklentimiz oluyor ama bu mümkün değil. Küçük bir çocuğun sizi bir yetişkin gibi anlamasını beklemeyin, ona bazı sorular sorarak yönlendirme yapabilirsiniz. Çocuğu koşulsuz seveceğiz, hep eleştirel değil iyi taraflarını da söyleyelim. “Böyle yaparsan senin annen baban olmayacağım” gibi cümlelerden kaçının. Başkaları ile kıyaslamayın, doğru örnek olun. Çocuğun çelişkiye düşmesine neden olabilecek davranışlardan kaçının.” dedi.

Teknolojiyi Kullanma Süresinin Artması, Aile İçi İletişimi Azaltıyor
Ersoy Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ceyhun Cafarov, seminerde teknoloji bağımlılığına da dikkat çekerek teknolojiyi kullanma süresi artışının aile içi iletişim süresini kısalttığını vurguladı. Teknoloji bağımlılığına karşı sosyal hayatta spor ve sanat alternatiflerini öne çıkaran Cafarov, “Birbirimizi aile içerisinde toplam dinleme süremiz 20 dakika ama sıkılmadan dinleme süremiz ise maalesef 7 saniye. Çağımızda internet, telefon gibi bağımlılıklar, aile içinde iletişimi koparıyor. Teknoloji tabi ki önemli ama kullanım süresinin artması aile içi iletişimi azaltıyor. Hayatımıza farklı etkinlikler katmalıyız. Sporla, sanatla ilgilenmek gibi faaliyetler çocuğu teknoloji bağımlılığından kurtarabilir” şeklinde konuştu.
Ersoy Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ceyhun Cafarov, seminerde annelerin sorularını da yanıtladı. Cafarov, eğitimlere ev sahipliği yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.

Aile İçi İletişim, Çocuk ve Ergen Eğitim Seminerleri Programı

Tarih                                      Saat                Yer

06 Şubat 2018 Salı                 10.00               Tuzla Belediyesi Mimarsinan Semt Konağı
13 Şubat 2018 Salı                 14.00               Tuzla Belediyesi Mimarsinan Semt Konağı
20 Şubat 2018 Salı                 11.00               Emlak Konutları Anne Çocuk Eğitim Merkezi
22 Şubat 2018 Perşembe        14.00               Tuzla Belediyesi Aydınlı Semt Konağı
27 Şubat 2018 Salı                 10.00               Tuzla Belediyesi Aydınlı Semt Konağı