Gönül Elleri Çarşısı’ndan “Aile” Dayanışması
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı, toplumun temelini oluşturan ailenin güçlendirilmesi için çalışmalarına devam ediyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, “Sorunlar karşısında birlikte el ele vererek güçlü olabiliriz.” mesajını verdi.
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Aileyi Güçlendirme Komisyonu, çalışmalarını değerlendirmek üzere Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde kahvaltılı toplantı düzenledi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı, Tuzla Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Pınar Bulut, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Narkotik Uzmanı, Polis Memuru İsa Altun, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Aileyi Güçlendirme Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Zehra Baltacı, Kadın Kent Gönüllüleri ile Gönül Elleri Çarşısı’na kayıtlı bayanlar katıldı.
Sorunlar Karşısında Birlikte El Ele Vererek Güçlü Olabiliriz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Gönül Elleri Çarşısı’nın sorunların tespiti, çözümün sağlanması ve uygulanması temeliyle çalıştığını söyledi. Her komisyonun üstlendiği sorumlulukla buna katkı sağladığını belirten Dr. Fatma Yazıcı, “Biz Gönül Elleri Çarşısı olarak komisyonlarımızla toplantılarımızı yapıyoruz. Bugün Aileyi Güçlendirme Komisyonu’muzun toplantısında bir araya geldik. Ailelerimizin yanında olduğumuzu, hangi konularda destek olmamız gerektiğini birlikte oturup konuşmamız adına önemsiyoruz. Toplum içinde yaşarken neleri sorun olarak görüyoruz, çözüm önerilerimiz ve bu sorunlara nasıl parmak basabiliriz diye düşünüyor, projeler hazırlıyor ve uyguluyoruz. Sorunlar karşısında birlikte el ele vererek güçlü olabiliriz. Hayatı yaşarken, yokuş yukarı çıkarken zorlandığımız noktalar olabiliyor. Bunları aşmak adına paylaşımlarda bulunmak verimli oluyor. Ev ekonomisine nasıl katkıda bulunuruz, çocuklarımızın sorunları nasıl aşabiliriz, daha güzeli nasıl yakalayabiliriz, insanlarımızın yükünü nasıl alabiliriz konularını konuşuyoruz.” dedi.
Diyalogumuz Sürdükçe Güzel Çalışmalara İmza Atacağız
Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın toplumun her kesimine ulaştığını ve iletişim kanallarını açık tuttuğunu belirten Dr. Fatma Yazıcı, diyalog halinde bulunmanın başarılı sonuçlar doğuracağını vurguladı. Yazıcı, “Halkın sosyal açıdan dezavantajlı kesimiyle yakından ilgileniyoruz. Biz mümkün olduğunca yetimiyle, engellisiyle, aileleriyle diyalog halinde olmaya çalışıyoruz. Toplumun en önemli yapı taşı aile. Ailenin en önemli yapı taşı da kadın. Kadını güçlü tutabilirsek, ayakta tutabilirsek kadını, çocuğu, erkeği ve aileyi ayakta tutma şansımız oluyor. Hep birlikte el ele vererek daha güçlü aileyi nasıl oluşturabiliriz diye çalışıyoruz. Diyalog halinde olduğumuz sürece daha güzel çalışmalar, daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
Sıkıntılarımızı da Sevinçlerimizi de Birlikte Paylaşacağız
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Kevser Şamlı da konuşmasında kadının güçlü olmasının toplumu güçlendireceğini vurguladı. Her duygunun paylaşılmasını önemseyen Şamlı, konuşmasında “Şu anda kendimi çok mutlu hissediyorum. Çok güzel bir organizasyonda, çok güzel bir toplulukla beraberiz. Annelerimiz çok kıymetli. Bizleri, büyüklerimizi, herkesi yetiştiren analarımız. Belediye Başkanımız ve eşinin önemle üzerinde durduğu kadınlar topluluğuna madden, manen destek olmaya, birlikte olmaya gayret ediyoruz. “Siz güçlü olursanız, Türkiye güçlü olur. Siz güçlü olursanız dünya güçlü olur” gözlüğüyle bakıyoruz. Sıkıntılarımızı, güzel günlerimizi birlikte paylaşacağız. Dolayısıyla inşallah bu birlikteliğimiz uzun sürer.” ifadesini kullandı.
Uyuşturucu bağımlılığı alanındaki çok yönlü çalışmalarıyla tanınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli Narkotik Uzmanı, Polis Memuru İsa Altun da toplantıda madde bağımlılığının oluşumu ve ailelerin dikkat etmesi gereken konular hakkında bilgi verdi.
Toplantıda, Aileyi Güçlendirme Komisyonu’nun çalışmaları değerlendirildi, El Sanatları Komisyonu’nun çalışma sistemi, ihtiyaç sahibi bayanların üretime katılarak maddi kazanç elde etmesinin aile bütçesine katkısı hakkında bilgi verildi.