Güncel

Güncel

Hatboyu Caddesi ve Altgeçidindeki Çalışmalar Tamamlandı

z19.11.2014

Tuzla Belediyesi, Hatboyu Caddesi ve altgeçidindeki çalışmaları tamamlayarak yolu trafiğe açtı. Marmaray çalışmaları kapsamında kapalı olan altgeçidin trafiğe açılması, İçmeler ve Tuzla köprüsü arasındaki konumuyla D-100 karayoluna ulaşımda mesafeyi kısalttı.
Tuzla Belediyesi, ilçenin güney kesiminin D-100 karayolu ile bağlantı güzergahları arasında yer alan Hatboyu Caddesi ve Marmaray hattının altında kalan altgeçitteki çalışmaları tamamladı. Altgeçit ile Hatboyu Caddesi’nde yapılan çalışmalarla yol seviyesi eşitlendi. Tuzla Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda yaklaşık 1 km. uzunluğundaki yol ve çevresinde yapılan hafriyat, beton kaldırım, kilit taşı kaldırım, yağmur suyu hattı, orta refüj, taş duvar ve panel çit çalışmaları gerçekleştirildi. Yine aynı alanda şehir içi altyapı çalışmaları da hizmetler arasında yer aldı. Bu kapsamda doğalgaz deplase, içme suyu deplase, telefon ve fiberoptik hatları da yenilendi. Nitelikli yol malzemesi serimi ve asfalt serme çalışmalarının tamamlanmasıyla yol ve altgeçit trafiğe açıldı.

İlçemize Hayırlı Olsun
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla’nın İstanbul’da trafik yoğunluğu yaşamayan ender ilçelerden birisi olduğunu ama buna rağmen söz konusu bölgedeki çalışmanın ciddi bir ihtiyaç olarak yansıdığını söyledi. Marmaray çalışmaları sırasında kapalı olan altgeçidin ulaşımdaki öneminin çok net bir şekilde gözüktüğünü belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi imkanlarıyla gerçekleştirdiğimiz bu çalışma, Tuzla’nın D-100 karayolunun alt kesiminde oturan vatandaşlarımıza ciddi bir kolaylık, ulaşımda rahatlık sağladı. İlçemize hayırlı olsun” dedi.