Güncel

Güncel

Tuzla Gençliği ‘Asrın Yürüyüşü’ne Katıldı

z06.01.2015

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 4 gün süreyle Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri’ne katıldı.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, Tuzla Belediyesi Yazı İşleri Müdürü İsmail Tokay, Tuzla Belediyesi Meclis Üyesi ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Köksal Yüzbaşıoğulları, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Aytekin Akkurt, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek, Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Selvitopi ve 25 kişilik Gençlik Meclisi, Sarıkamış’taki anma etkinliklerine katıldı.

Tuzlalı Gençler, Meşaleli Yürüyüşe Katıldı
Tuzla’dan katılan ekip, ilk gün Sarıkamış’ta düzenlenen meşaleli yürüyüşe katıldı. Sarıkamış ilçesindeki Gaziler Meydanı’nda toplanan vatandaşlar, ellerinde meşalelerle yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından Yukarı Sarıkamış Şehitliği’ne geldi.
Tekbir getiren ve aralarında AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ile Yunus Kılıç’ın da bulunduğu gruptakiler ile bazı engelli vatandaşlar, anıta karanfil bırakarak, bir süre dua etti.

Asım’ın Nesli Asrın Yürüyüşünde
Sarıkamış şehitleri, şehadet mertebesine ulaşmalarının 100. yılında, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği dev organizasyonla anıldı. Tuzlalı ekibin de aralarında yer aldığı yaklaşık yüz bin kişi, anma etkinliği için Türkiye’nin dört bin yanından Sarıkamış’a akın etti.
Sarıkamış Şehitlerini Anma organizasyonu, şehitlerimiz için düzenlenen “Asımın Nesli Asrın Yürüyüşünde” etkinliği ile son buldu. Yüz bine yakın vatandaşın katıldığı, Kızılçubuk Mevkii’nde başlayan 8,5 kilometrelik görkemli yürüyüş Ayyıldızlı tören alanında son buldu. Yürüyüş, organizasyonun ev sahipliğini yapan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Efkan Ala da katıldı.

SOLOTÜRK Nefes Kesti
Anma programı kapsamında Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı  SOLOTÜRK’ün gösterisi nefesleri kesti. Gösteriyi, TBMM Başkanı Çiçek, İçişleri Bakanı Ala ve vatandaşlarla beraber izleyen Bakanı Kılıç, bakanlığın anma programı için hazırlanan kamu spotunda rol alan ve yürüyüşe katılan Hatun Keskinol ile yakından ilgilendi, elini öptü.
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın üç gün süren Sarıkamış Şehitleri’ni Anma Programı’nda ayrıca, Kur’an-ı Kerim tilaveti, tiyatro gösterisi, Uğur Işılak konseri ve kayakla meşaleli iniş gösterisi gibi etkinlikler de ilgiyle takip edildi.

Tuzla Heyeti, Bakan Kılıç’la Görüştü
Tuzla Kent Konseyi, Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinlikleri’nde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la bir süre sohbet etti. Ekip, Bakan Kılıç’a Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını iletti.

Tuzla Heyeti, Göksoy ve Sekmen’i Ziyaret Etti
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi, anma etkinliklerinin ardından Sarıkamış, Kars ve Erzurum’un tarihi yerlerini gezdi. Ekip, Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i makamında ziyaret etti.