Güncel

Güncel

Tuzla Belediyesi’nden Mutlu Aile Okulu

z10.02.2015

Tuzla Belediyesi ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliğiyle Mutlu Aile Okulu başladı. 8 hafta sürecek okulda “Mutlu Aile İyi Gelecek” teması işleniyor.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde sürdürülen Mutlu Aile Okulu’nun tanıtım toplantısı İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Şengül Yiğit, okul müdürleri ile aileler katıldı.

Mutlu Evliliklerinden Samimiyet Yansıyor
Mutlu Aile Okulu’nun proje danışmanı, Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Şengül Yiğit, toplantıda ilk söz alan isim oldu. Mutlu Aile Okulu’nun ‘Toplumda yoksunluğu ve yoksulluğu hissedilen’ merhamet duygusunu aşılayacağını ve ‘Biz’ kavramını güçlendireceğini belirten Yiğit, “Biz büyük bir aileyiz. Bu aileyi gelenekten kopmadan, modernizeye de hapsolmadan güçlendireceğiz.” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı’yı tebrik eden Yiğit, “Belediye başkanımız ve eşi, bu sosyal projenin anlamını ve değerini yaşayarak sahip çıkıyorlar. Mutlu evliliklerinden bu topluma samimiyet yansıyor” dedi.
 
Bacacı’dan Tam Destek Sözü
AK Parti Tuzla Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı da konuşmasında, Mutlu Aile Okulu projesine tam destek vereceklerini söyledi. Mutlu ailenin çocukların mutlu, başarılı ve geleceğe güvenle bakan bireyler olarak yetişmesi için taşıdığı önemi vurgulayan Bacacı, “Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın toplumun çekirdeği olan aileye kadar inen projeler üretmesi, bu konuda öncülük etmesine biz de her gönüllü çalışmada olduğu gibi destek vereceğiz” dedi.
 
Muhteşem Bir Proje
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu ise, projenin eğitim camiası için taşıdığı önemi “Muhteşem” tanımıyla değerlendirdi. Proje logosundaki aile fotoğrafına dikkat çeken Alireisoğlu, “Eğer bir öğrencide problem varsa, ardında anne baba olduğunu mutlaka görüyoruz. Bizler okullarda bazen Güzin Abla, bazen arabulucu gibi görevler sergiliyoruz. Bu proje, sosyal doku, sosyal yapımızda eğitim öğretim açısından da muhteşem katkı sağlayacak. Biz bu projenin sağlayacağı fayda ile daha başarılı eğitim vereceğiz. Biz ilçe olarak bir aileyiz ve bu aileyi aynı hedef doğrultusunda birlikte güçlendireceğiz” ifadesini kullandı.
 
Aile İçindeki Mutluluk Her Şeyin Çözümü Olacaktır
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasında medeniyetlerin ilerlemesinde toplumun rolü, ailenin çocuk yetiştirme ile ilgili sorumluluğu ve aileyi oluşturan bireyler arasındaki ilişkiler hakkında tespitlerde bulundu. Ailenin mutluluğunun toplum mutluluğunun temelini oluşturduğuna değinen Başkan Yazıcı, “İnsanın yetiştiği yerlere iyi bakmak lazım. İnsanın yetiştiği en önemli yerler tabii ik öncelikle ailedir. Doğduğu günden itibaren kendini yetiştirir, bilgi sahibi olur. Karakterinin yüzde 80’i ailede oluşur. Ailede sıkıntı varsa, problem varsa çocuğun kafasına ne koyarsanız koyun boşalacaktır. O yüzden çocuğun ilk yetiştiği, en iyi yetiştiği, hayatın alfabesini almış olduğu, kendi genetiğiyle beraber ona en çok eşlik eden ailedir. Çocuğun büyürken hem fiziksel hem de zihinsel olarak gittiği dönemde buralara yaklaşmak aile içinde çok önemli bilgi, beceri ve ilişkiler gerektiren konulardır. Toplumun çekirdek yapısını düzeltmiş olursak bütün zaten düzeltmiş oluruz. Bu kadar basit, önemli ve hassas bir noktada olduğumuz vurgulamak istiyorum. Aile içindeki mutluluk herşeyin çözümü olacaktır” şeklinde konuştu.
 
Ailenin Alternatifi Yok
Gelişmiş ülkelerde ailenin kaybedildiğini vurgulayan Başkan Yazıcı, “Aileyi kaybedersek yerine şunu koyar, düzeni sağlarız diyebileceğimiz, yerine koyabileceğimiz bir yapı yok. Ailenin alternatifi yok. Ailenin olmazsa olmazımız, en büyük önem vermemiz gereken yer, bütün iyiliklerin de kötülüklerin de kaynağı olduğunu bilerek hareket etmemiz gerekiyor. Mutlu ailelerin güler yüzle yetiştireceği çocuklar, 20 yıl sonra Tuzla’nın mutluluğu demektir. İnsana değer veren bir toplumu yetiştirmek, mutlu aileleri oluşturmaktan geçiyor. Bu millete gerçek borcumuzu ödemek, hayırlı bir evlat yetiştirmekten geçer” dedi.
 
Bir Ömür Nasıl Paylaşılır?
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, aile yaşamında kadın-erkek ve sonrasında anne-baba-çocuk ilişkisini de konuşmasında değerlendirdi. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “İnsan kompleks bir varlıktır. Her şeyiyle çok farklı bir varlıkta, farklı yönleri ve farklı etkileşimleri vardır. İnsanın çocukluk, ergenlik, yetişkin dönemi farklıdır. Çevresel, ekonomik, kültürel, sosyal faktörler etkiler. Bu kadar kompleks 2 varlık (Bay ve bayan), bir araya gelerek bir ömrü paylaşmaya çalışıyor. Fıtratıyla zor olan 2 insan 365 günü paylaşırken problemler yaşaması kadar doğal bir şey de yoktur. Bir ömür paylaşılırken nelere hassasiyet gösterilmesi gerektiğini, zor olan bir işi nasıl başardıklarını hep birlikte bu okulda göreceğiz. Aileye çocuk da katıldığında bu kompleks daha da derinleşiyor, işte o zaman bir desteğe ihtiyaç oluşuyor” dedi.
Mutlu Aile Okulu’nun ilk eğitiminde Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Şengül Yiğit, evlilik kavramı ile ilgili sunum yaptı.
 
Mutlu Aile, İyi Gelecek
Mutlu Aile Okulu’nda aile içi huzur ve refahın gelişmesi için, sağlam, güçlü, sosyal ve uyumlu bir aile birlikteliğinin oluşmasına yardımcı olmak, haklarını ve sorumluluklarını bilen, değerlere saygılı, beden, zihin, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen, yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunulması amaçlanıyor. "Mutlu Aile İyi Gelecek" temasını işleyen projede evlilikte aşk ve sevgi, çatışma ve aldatma, gelin-kayınvalide problemleri, iletişim teknikleri, çocuklarda davranış problemleri gibi hem aile içi hem de ailenin yakın sosyal çevresini ilgilendiren geleneksel ve güncel konular haftalık programlarda değerlendirilecek.
18 yaşını dolduran her bireyin kayıt yaptırabildiği Mutlu Aile Okulu’nda eğitimler Mimar Sinan Semt Konağı, İdris Güllüce Kültür Merkezi, Aydınlı Semt Konağı, Merkez Hanımlar Kulübü, Tuzla Belediyesi Orhanlı Ek Hizmet Binası’nda verilecek. Mutlu Aile Okulu’nda haftalık 1,5 saat ders verilecek ve eğitim 5 Nisan 2015’te sona erecek.
 
Mutlu Aile Okulu Programı
1. Hafta:
Evlilik Kavramı, Evlilikte Aşk ve Sevgi
2. Hafta:
Kadın ve Erkek Psikolojisi
Evlilikte İletişim Teknikleri
3. Hafta:
Evlilikte Çatışma ve Aldatma
4. Hafta:
Evlilikte Gelin Kayınvalide Problemleri
5. Hafta:
Etkinlik
6. Hafta:
Yaygın Anne Baba Tutumları
7. Hafta:
Çocuklarda Davranış Problemleri ve Madde Bağımlılığı
8. Hafta:
Boğaz Turu