Güncel

Güncel

Tuzla Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Renkli Kutlama

z10.03.2015

Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü renkli ve bir o kadar da eğlenceli bir programla kutladı. Kadın emeğinin öne çıktığı kutlamada, “Kadına Şiddete Hayır” mesajı etkin bir şekilde verildi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek ve Kadın Meclisi üyelerinin yanı sıra Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Kadın Kent Gönüllüleri ile dernekler ve sivil toplum örgütlerini bir araya getiren 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, Tuzlalı bayanların birlik ve beraberliğini sergiledi. Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi önündeki sokağa kurulan standlar ve kermeslerde kadınların el emeği ürünler sergilendi, kadınların kültürel ve sanatsal faaliyetleri sergileri süsledi.

Sergi ve Standların Açılışını Yazıcı Çifti Gerçekleştirdi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları Dr. Turgut Özcan ve Mehmet Çelikel ile vatandaşlar etkinliğe katılarak, kadınların etkinliğine destek verdi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, kermes ve resim sergisinin açılışını gerçekleştirerek standları gezdi. Resim sergisinde tuvale renk katan Yazıcı çifti, tüm standları gezerek el emeği ürünleri yakından inceledi. Şair yazar Neriman Ertem, etkinlikte kitaplarını imzaladı.
Tuzla Belediyesi Spor Kulübü bayan kickboks ekibi de gösterisi ile kadınların gücünü yansıttı. Erkek sporcular, gösteriyi gerçekleştiren bayanlara karanfil vererek günlerini kutladı.

Kadın Meclisi’nden Renkli Yürüyüş
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, etkinliklerin ardından hafızalardan kazınmayacak bir yürüyüş gerçekleştirdi. Tuzla Belediyesi Sanat Galerisi önünde toplanan kadınlar, rengarenk şemsiyeler altında Tuzla sahiline kadar yürüdü. Ellerinde “Kadınlar, Size Allah’ın Emanetidir”, “Şiddet Acizliktir”, “Dayak, Güçsüzün Silahıdır” yazılı dövizler taşıyan kadınlar, “Kadına Şiddete Hayır” mesajını verdi.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği, halayların çekilmesiyle sona erdi.