Güncel

Güncel

Tuzla Belediyesi’nden Kadınlar Günü’nde Çifte Etkinlik

z10.03.2015

Tuzla Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hem kadınlar hem de çocukları için aynı mekanda 2 farklı etkinlik düzenledi. Çocuklar tiyatroda, anneler ise Kadınlar Günü etkinliğinde doyasıya eğlendi. 
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve müdürlüğe bağlı hizmet veren Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi ve Bilgi Evleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çocuklar ve anneleri için 2 ayrı etkinlik düzenledi. Tuzla Belediyesi Orhanlı Kültür Merkezi’nin tiyatro salonunda çocuklar “Şirinler, Gargamel’e Karşı” isimli oyunu izledi, çocuk etkinlikleri ile keyifli saatler yaşadı. Anneler ise yine aynı mekanın düğün salonu kısmında kendileri için özel hazırlanan programa katıldı. Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi’nin anneleri, mini konser ile yeteneklerini sahneledi. Sanatçı Züleyha, konserde anneler için eserlerini seslendirdi. Tuzla Belediyesi Anne ve Çocuk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı el emeği ürünler etkinlikte sergilendi.

Kadının Elinin Değdiği Yer Çiçek Gibi Açıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, etkinlikte kadınları selamladı. Toplumu kadınların yetiştirdiğini, kadınların eğitimdeki rolünün toplumun geleceğini şekillendirdiğini belirten Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Sadece 1 gün kadınların yanında olarak Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak gibi bir düşüncemiz yok. Gelecek nesillerin hem “Kadına Şiddete Hayır” bilinciyle yetişmesi hem de vatanına, milletine, ecdadına saygılı bir şekilde geleceğini dizayn eden topluluklar ve nesiller oluşturabilmek için sizlere ihtiyacımız var. Bu toplumu sizler yetiştiriyorsunuz. Biz, ancak sizlerle beraber bunu başarabiliriz. Tuzla Belediyesi olarak kadınlarımızın el emeğini, kültürel ve sanatsal faaliyetlerini sergilediği alanlar, kadının toplumda daha çok etkin olduğu bütün mekanları Kadın Koordinasyon Merkezi ile yapmayı taahhüt ediyorum. Kadının elinin değdiği her yerin bir çiçek gibi açtığını düşünüyoruz. Bundan sonra da Tuzla’mızın bir çiçek gibi açması için sizlere, sizin elinize ihtiyacımız var. Tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasının ardından kadınlara çiçek hediye etti.