Haberler

Haberler

Atatürk’ü Saygıyla Andık

z10.11.2015

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yıldönümünde tüm yurtta olduğu gibi Tuzla’da da törenlerle anıldı.
10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı kapsamında ilk tören Tuzla Sahil Tören Alanı’nda düzenlendi. Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel,  Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, kamu kurum ve kuruluşları, kamu yararına çalışan dernek temsilcileri ile siyasi parti temsilcileri tarafından Atatürk Anıtı’na çelenkler konuldu. Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05’de “Ti” işaretiyle iki dakikalık saygı duruşu yapıldı. Ardından İstiklal Marşı okundu ve Türk bayrağı önce göndere çekildi, sonra yarıya indirildi.

Atatürk’ün Hayatı ve Mücadelesi, Baş Tacı Edeceğimiz Bir Mirastır
İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programı, Tuzla Anadolu Lisesi tarafından gerçekleştirildi. Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Anma programının açılış konuşmasını Tuzla Anadolu Lisesi Müdürü Akif Aslan yaptı. Tuzla Anadolu Lisesi öğrencileri Rabia Yazıcı ve Büşra Samancı “Mustafa Kemal” ve “Atatürk’ten Son Mektup”  adlı şiirleri okudu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar Tuzla Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni İrem Çelik ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu tarafından gerçekleştirildi. Alireisoğlu, “Atatürk’ün hayatı ve yaptığı mücadele şüphesiz bize baş tacı edeceğimiz çok önemli miraslardan biridir. Başarılı olmanın ilk ve vazgeçilmez şartının milletini çok iyi tanımak olduğunu biz O’ndan öğrendik. Eğer bir kişi başarılı olmak istiyorsa, beraber çalıştığı, hizmet ettiği insanları çok iyi tanımalı ve onlarla beraber olmalıdır. Biz bunu O’ndan öğrendik. Atatürk, bir şey yaparken yanındakinin elini tutarak, gönlünü tutuşturarak yaptı. Hiçbir zaman yalnız başına olmadı, milletiyle beraber oldu ve bir yola çıkarken de kendine yoldaş bulmayı, kendine arkadaş bulmayı birinci ilke edindi ve her zaman istişarelerini çok güçlü yaptı. O’nun hayatı bizim için örnektir” dedi.
Türk Tarih Kurumu’nun hazırladığı “Son Yolculuk” isimli video gösterimiyle devam eden program, Tuzla Anadolu Lisesi Korosu’nun Atatürk’e hitaben hazırlanan şarkıları okumasıyla sona erdi.