Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Sokak Hayvanlarını Besleme Hizmetini Aralıksız Sürdürüyor

z18.01.2016

Tuzla Belediyesi, sokak hayvanlarını besleme hizmetini kar yağışının etkili olduğu bölgelerde ekip sayısını arttırarak sürdürüyor.
Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması konusundaki çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Hava şartları ve kar yağışından olumsuz etkilenen sokak hayvanlarının beslenmesi için ekip sayısını arttıran Tuzla Belediyesi, ilçenin tüm bölgelerinde hizmet veriyor. Ekipler, sokak hayvanlarının kümelendiği alanları gezerek kaplar içinde su ve mama veriyor. Tuzla’nın farklı alanlarına yerleştirilen Tuzla Belediyesi Kedi Evleri’nde de sokak hayvanlarının yaşamsal ihtiyaçları, günlük olarak karşılanmaya devam ediyor. Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, tedavi ihtiyacı gördükleri sokak hayvanlarını da İBB’nin Tepeören Sahipsiz Hayvan Geçici Bakımevi ve Bahçeli Yaşam Alanı’na götürerek tedavilerinin gerçekleştirilmesine aracı oluyor.

2015 Yılında 10’ar Ton Kedi ve Köpek Maması Kullanıldı
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 2015 yılında sokak hayvanlarının beslenmesi için 10 ton köpek maması ve 10 ton kedi maması kullanıldığını söyledi. Başkan Yazıcı, “Tuzla’da D-100 karayolunun alt ve üst bölgelerinde 2 ekibi sokak hayvanlarının beslenmesi için görevlendirdik. Sokak hayvanlarının su ve mama ihtiyacını günlük olarak karşılıyoruz. Ayrıca gönüllü hayırseverlerin sokak hayvanlarını besleme faaliyetine de destek veriyoruz” dedi.