Haberler

Haberler

Muhteşem Binyıl’da Yükseliş Dönemi

z19.02.2016

Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Muhteşem Binyıl etkinliğinin 5. programında Yükseliş dönemi, 2. Bayezid ve Yavuz Sultan Selim’in devlet yönetimi ele alındı.
Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Tuzla Belediyesi Nikâh Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Muhteşem Binyıl-Yükseliş özel etkinliğinde, Serdar Tuncer sunumu ve şiirleri, Cihan da müzik dinletisi ile sahne aldı. 2. Bayezid ve Yavuz Sultan Selim’in idari ve askeri yönetimi, fetihler, döneme damgasını vuran gelişmeler, tarihçi yazar Talha Uğurluel’in sunumuyla aktarıldı. 40 yıla yakın zaman diliminde yaşanılanları izleyicilerle paylaşan Talha Uğurluel, “Mali açıdan zengin, coğrafi sınırları ve yönetimi ile büyük bir yapıya sahip olan Osmanlı İmparatorluğu, insani değerlerden hiçbir zaman uzaklaşmadı” dedi.
Bu dönemle ilgili tarih tartışmalarına da konu olan bir çok olayı da sunumuna katan Uğurluel, “Tarihi bilginin nereden geldiğine dikkat edelim ve tarihi elekten geçirerek öğrenelim” dedi.
Programa yoğun ilgi gösteren vatandaşlar, organizasyon nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.