Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Değerlerimize Değer Katıyor

z05.03.2016

Tuzla Belediyesi, 12-15 yaş arası ortaokul öğrencileri için İstanbul Medeniyet Üniversitesi işbirliğiyle Değerler Akademisi Projesini başlattı.
Değerler eğitimi, yetkinlik eğitimleri, geziler, sohbetler, gösteriler gibi etkinlikler ve yarışmalar, hitabet, diksiyon, fikir üretme ve projelendirme çalışmaları ile desteklenen Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi’nin açılış programı, Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Açılışa Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, eğitimciler, öğrenciler ve velileri katıldı. İşaret dili ile İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, M. Akif Ersoy’a İstiklal Marşı’nı yazmasının önerildiği anlar canlandırıldı.

Alireisoğlu: Projeyi Destekliyoruz
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, akademinin açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Alireisoğlu, “Değerlerimizi, sevgiyi, saygıyı, hürmeti, azmi, iradeyi, adanmışlığı, idealizmi, gücü kitaplarda ve defterlerde ararsak bulamayız. Bunları sokakta, toplumda, işte burada icra edilen farklı platformlarda yaşatırsak bunlar olur. Bunların olması için bu alanda yapılan etkinlikler çok önemli. Bunları çok önemsiyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı ve ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum, bu projenin destekçisi olacağımızı belirtiyorum” dedi.

Geleceğe Dair Kaygıları Gidermek, Bizim En Büyük Görevimiz
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, konuşmasına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamını ileterek başladı. Başkan Yazıcı’nın “Eğitim Kenti Tuzla” ve “Denizle Anılan Tuzla” vizyonu hakkında bilgi veren Özcan, “Yol, bina, proje yapmak kolay. Bunları yapıyoruz ve başarılı oluyoruz. Bunu yaparken toplumumuzun, ailelerimizin, gençlerimizin, çocuklarımızın ahlaki ve manevi değerlerini, aile bağlarını güçlendirmek, geleceğe dair bütün kaygıları gidermek ve onlara yardımcı olmanın bizim en büyük görevimiz olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda 7’den 77’ye bütün halkımıza eğitim desteğini vermeye devam ediyoruz. Değerlerine sahip çıkan, geleceğe ümitle bakan bir gelecek için imkanlarımızı seferber ediyoruz. Gençlerimizin, onlara sunduğumuz akademik imkanlarla da içlerindeki cevheri topluma yansıtacağına inanıyorum” ifadesini kullandı.
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla Belediyesi’nin eğitim ve gençlik hizmetlerini katılımcılarla paylaştı.

Bireyleri, Aileleri ve Genç Kuşakları Koruyacak Bir Faaliyet
Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi’nde ilk dersi İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan verdi. Akademinin önemini vurgulayan Cihan, “Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve ekip arkadaşlarına böyle bir akademi faaliyeti gerçekleştirmiş olmaları ve bizleri de partner olarak kabul etmeleri nedeniyle şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Tuzla Belediyesi’nin önümüzdeki 3 ay içinde üniversitemiz işbirliğiyle birlikte sürdüreceği Değerler Akademisi, bireyleri, aileleri ve genç kuşakları koruyacak bir faaliyettir. Bu akademinin dijital ortamda her an, her yerde oluşan ulus ötesi baskı ve tesirin etkisinden kurtulan bir faaliyet olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu. 
İstanbul Medeniyet Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Cihan, Tuzla Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan’a Osmanlı’da Çevre konulu kitap hediye etti. Akademinin açılış programı, şiirler ve ilahilerin okunması, işaret diliyle “Sev kardeşim” isimli şarkının okunmasıyla sona erdi.

Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi
Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi, 2 ayı eğitim ve etkinlikler, 1 ayı proje uygulama olmak üzere toplam 3 ay sürecek. Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi’nde değerler eğitimi, proje eğitimleri, etkinlikler, puan sistemli yarışmalar ve sosyal sorumluluk şampiyonası olmak üzere 5 ana başlık altında programlar uygulanacak. Akademide sevgi, saygı, sorumluluk, adalet, yardımseverlik, dürüstlük, güven, hoşgörü, mütevazilik, empati, kanaatkarlık, çalışkanlık, sabır, sağlık, özgüven değerleri öğrenecek olan öğrenciler; eş zamanlı olarak, sosyal medya ve teknoloji kullanımı, hitabet, diksiyon gibi yetkinlik eğitimleri ile fikir bulma, projelendirme ve uygulama gibi proje eğitimlerini alırken aynı zamanda geziler, sohbetler, gösteriler ve atölyeler gibi etkinliklere katılarak, girecekleri çeşitli yarışmalarla da kendilerini gösterme şansı bulacaklar. 2 ay boyunca sürecek eğitim, etkinlik ve yarışmalar sonunda finale kalan öğrenciler; aldıkları eğitim bilgi ve becerileri uygulama fırsatı bulacak ve kendi oluşturacakları projelerle Sosyal Sorumluluk Proje Şampiyonası’nda tatlı bir rekabet içerisinde yarışacaklar. Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi’nde öğrencilere temel insani değer ve erdemlerin kazandırılması, değerlere karşı duyarlılık oluşturulması ve bu değerlerin davranışa dönüştürülmesi, milli ve manevi değerlerini bilen ve özümseyen, teknik donanımı güçlü, bireysel becerilerde üstün, değerlerimizin yolunda proje ve fikir üreten ve uygulayan, değerleri uğruna rekabet edebilecek bireyler yetiştirilmesi amaçlanacak.
Tuzla Belediyesi Değerler Akademisi ile ilgili ayrıntılı bilgi Tuzla Belediyesi Bilgi Evleri’nden ve  www.tuzladegerlerakademisi.com adresinden alınabilir.