Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi, Ambalaj Atıkları ve Geri Dönüşüm Hakkında Vatandaşları Bilgilendiriyor

z13.04.2016

Tuzla Belediyesi, oluşturduğu ekiple vatandaşları evlerinde ziyaret ederek ambalaj atıklarının ayrı toplanması ve geri dönüşümü konusunda bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.
Tuzla Belediyesi, ÇEVKO vakfı ve lisanslı firmaların işbirliğiyle, ev ev dolaşarak geri dönüşümün önemi, geri dönüşebilen maddeler ve kaynakta ayrı toplama konularında vatandaşlara bilgilendirici açıklamalarda bulunuyor ve broşür dağıtımı gerçekleştiriyor. Nüfusu büyük sitelerde başlayan çalışmalarda vatandaşların konuyla ilgili soruları da aralarında çevre mühendislerinin de bulunduğu ekip tarafından yanıtlanıyor.

Çevrenin Korunması İçin Hepimize Görevler Düşüyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, atıkların geri kazanımının hem çevreyi koruyan hem de ekonomiye ciddi katkı sağlayan bir önemi olduğunu söyledi. Vatandaşları bilgilendirerek konuya dikkat çekmeyi amaçladıklarını belirten Başkan Yazıcı, “Doğal kaynaklarımızı koruyarak gelecek nesillere yaşanılabilir, sağlıklı bir çevre bırakmak için hizmet ve projelerimizi sürdürüyoruz. Kullandığımız her ambalaj doğa için bir kirlilik sebebi olduğu gibi, doğanın korunması ve ekonomiye geri kazandırılabilmesi için çok yönlü bir araç olabilmektedir. Atıkların geri dönüşümünün sağlanması, ekonomiye kazandırılması ve insan kaynaklı kirliliğin en aza indirilmesi için hepimize görevler düşüyor” dedi.