Haberler

Haberler

Kutlu Doğum Haftası, Tuzla’da Coşkuyla Kutlandı

z20.04.2016

Alemlere rahmet olan Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in doğumunun 1445. yıldönümü, Tuzla’da Kutlu Doğum Özel programında kutlandı.
Tuzla Belediyesi ve Tuzla Müftülüğü işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda duygulu anlar yaşandı. Programa Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, cami görevlileri, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Peygamberimiz Her Zaman Zihnimizde, Yanımızda, Gözümüzün Önünde
Programda açılış konuşmasını Tuzla Müftüsü Aşır Durgun yaptı. Geçmişle bugün arasında bağlantı kuran Durgun, “Peygamber Efendimiz (S.A.V.)’in dünyaya geldiği dönemde ortaçağ insanının kurumuş vicdanlarına, kararmış kalplerine hayat bahşeden bahar yağmuru gibi bereketli bir ortam meydana geldi. Yüce Rabbimiz onların arasında bozulmuş ahlaki sistemlerinin, onların her türlü yanlışlarının düzelmesine birlik ve beraberliklerine vesile olduysa Efendimiz (S.A.V.)’in kutlu doğumlarının bu sene-i devriyesinde bu programımız vesilesiyle aramızda çözülmeye başlamış olan kardeşliğimizin, birliğimizin, beraberliğimizin yeniden tesisine vesile kılmasını niyaz ediyorum” dedi.
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında “Kardeşliğimizden, birlikten ve beraberliğimizden biraz uzaklaştığımız zaman çizginin nerelere kadar gittiğini, hangi ıstıraplara muhatap olduğumuzu dün gördük. Bugün maalesef tekrar görüyoruz. Temenni etmeyiz ama kıyamete kadar bir imtihansa bu süreç, işin aslı böyle işleyecek gibi gözüküyor. Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki teması vahdette, tevhitte buluşalım temennisidir. Peygamberimiz bizim rehberimiz, önderimiz olarak her zaman zihnimizde, beynimizde, yanımızda, gözümüzün önünde olmak zorunda.” ifadesini kullandı.

Milletimiz, Peygamber Aşığıdır
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Kutlu Doğum Haftası konulu söyleşide izleyicilere bilgilerini aktardı. Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaşamını detaylı bir şekilde anlatan Erbaş, “Bizim insanımız Efendimiz (S.A.V.)’i anarken ona gül Peygamber demiş. Hatta onu hep hatırlamak için gül ile başlayan isimler vermişler çocuklarına. İşte bu milletin peygamber aşkı böyle. Çocuklarına O’nu hatırlatacak isimler verir. Mehmet der, Muhammed der, Ahmet der, Mustafa der ve onun ehli beytini, onun yakınındaki kadınları hatırlamak için Hatice der, Ayşe der, Fatıma der, Emine der, Zeynep der. Bu milletin peygamber aşkı işte böyle söyletiyor. Belki pek çok insan bilmez ama bizim o muhteşem padişahlarımız var ya her biri bir peygamber aşığıdır. Milletimiz, peygamber aşığıdır.” dedi.
Programda Tuzla Müftülüğü İlahi Korosu’nun seslendirdiği eserler ve semazen gösterisi izleyenleri duygu yüklü bir yolculuğa çıkardı. Program sonunda misafirlere gül, gülsuyu ve lokum ikram edildi.