Haberler

Haberler

Başkan Yazıcı, “Ordu Tanıtım Günleri” Açılışına Katıldı

z04.11.2016

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Ordu Dernekler Federasyonu (ORDEF) tarafından bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen "Ordu Tanıtım Günleri" açılış törenine katıldı.
Ordu Dernekler Federasyonu tarafından her yıl düzenlenerek geleneksel hale getirilen Ordu Tanıtım Günleri, Maltepe sahilindeki etkinlik alanında düzenlenen törenle başladı. Açılış törenine Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile birlikte sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Başkan Yazıcı’dan Birlik ve Beraberlik Çağrısı
Tuzla Belediyesi Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, törende selamlama konuşması yaptı. Başkan Yazıcı, Tuzla’da yaşayan Ordulular ile bu kez Maltepe’de bir araya geldi.
Tanıtım günleri yapılan protokol konuşmaları sonrasında kurdele kesim töreniyle başladı. Ordu Tanıtım Günlerinin ilk gününe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yöresel kıyafetlerle yöresel lezzetlerin sergilendiği tanıtım günlerinin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Ordu Tanıtım Günlerinde boy gösteren Ordulu vatandaşlar, yöresel kıyafetler giyerek, yaptıkları canlandırmalarla yaşadıkları ilçelerin özelliklerini tanıttı. İstanbul'da yaşayan Ordulu vatandaşlar yöresel tatlardan almak için, Ordulu olmaya vatandaşlar ise yöresel tatları öğrenmek için tanıtım günlerine geldi.