Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde Karne Heyecanı Yaşandı

z13.06.2017

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘Eğitim Kenti Tuzla’ vizyonuyla Tuzla’da hizmete kazandırdığı eğitim birimlerinden Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde karne heyecanı yaşandı.
Tuzla Belediyesi’nin eğitimde anne çocuğu aynı çatı altında buluşturan ve örnek oluşturan Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nde 1200 kursiyer anne sertifika, 1200 minik öğrenci de 2016-2017 eğitim öğretim yılı karnelerini aldı. Kursiyer anneler Orhanlı, Aydınlı, Emlak Konut, Mimar Sinan, Şifa ve Yayla şubelerinde Kur’an-ı Kerim, bilgisayar, iğne oyası, okuma yazma, plates, el sanatları, 3-6 yaş aile eğitimi, diksiyon, takı tasarımı, şiş örgü, mefruşat, nakış, giyim, cilt bakımı, kişisel gelişim kurslarında aldıkları eğitimlerle hem kendilerini geliştirme fırsatı buldu hem de öğrendikleri ile aile bütçelerine katkı sağladı. AÇEM’li minikler ise uzman eğitimciler eşliğinde Türkçe dil etkinlikleri, müzik köşesi, sanat etkinlikleri, değerler eğitimi, İngilizce ve matematik çalışmaları eğitimi aldı. Çocuklar, okul öncesi eğitimleri ile tanışarak eğitim hayatına bir adım önde başladı. 

2400 Anne ve Çocuk, Kep Töreniyle Uğurlandı
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi’nin tüm şubelerinde gerçekleşen karne töreninde çocuklar için eğlenceli etkinlikler, pinyata patlatma, yarışma, oyunlar ve kep töreni düzenlendi. Programda AÇEM’li minikler karnelerini alırken kursiyer anneler de yıl boyunca katıldıkları kurslarla ilgili sertifikalarını aldı.
Yıl boyunca aldıkları eğitimin bilgi ve beceri kazanımı ile kişisel gelişime katkı sağladığını belirten kursiyer anneler, çocuklarının da erken yaşta öğrenmeye başlamasının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Çocuklarıyla aynı çatı altında hem öğrenmenin hem de sosyalleşmenin faydalarına değinen anneler, kendilerine sunulan hizmetler için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.