Haberler

Haberler

Tuzla’da Vatan ve Demokrasi Kahramanlarına Vefa Yemeği Düzenlendi

z15.07.2017

Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi, 15 Temmuz Destanı anma etkinlikleri kapsamında vatan ve demokrasi şehit ve gazi aileleri onuruna yemek düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Vatanımız kanla elde edilmişse, kolay kolay kimsenin alamayacağını bilmesi lazım” dedi.
Tuzla’da 15 Temmuz Destanı anma etkinlikleri kapsamında Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır’ın başkanlığında ilçe protokolünden oluşan heyet, ilçenin şehitlerinin kabrinde dua okudu, tüm şehit ve gazi ailelerini ziyaret etti. Heyet, 15 Temmuz darbe girişiminde çatışmaların yaşandığı TEM Orhanlı Gişeleri’nde de şehit ve gazileri anma töreni düzenledi. Tuzla Kaymakamlığı ve Tuzla Belediyesi, ziyaretler ve anma etkinliklerinin son programında vatan ve demokrasi şehitleri ve gazileri onuruna akşam yemeği düzenledi. Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen akşam yemeğine Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral İbrahim Özdem Koçer, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, AK Parti Tuzla İlçe Başkanı Sebahattin Demirci, MHP Tuzla İlçe Başkanı Volkan Beşiroğlu, Demokrat Parti Tuzla İlçe Başkanı Yaşar Taşkıran, şehit ve gazi aileleri katıldı. Şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenen Kaymakam Çalışır ve Başkan Yazıcı, onlarla sohbet etti. Programda şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu. 

Vatanımızdan Vazgeçmeyeceğiz
Yemekte konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 15 Temmuz hain darbe girişimine ve milletin yazdığı kahramanlık destanına değindi. Başkan Yazıcı, “Biz geçmişten beri bu devlet ve millet olarak bir vatan elde ettiysek büyük bedeller ödemişiz. 15 Temmuz’da cereyan eden hadiseler bedel ödeyerek buraya gelmiş milletimizin vatanımızdan vazgeçmeyeceğini, vazgeçmeyeceğimizi hem dünyada herkese hem de içimizdeki hainlere göstermiştir. Vatanımız kanla elde edilmişse kolay kolay kimsenin alamayacağını bilmesi lazım. Bu birlik ve beraberlikle elde edilebilecek bir durumdur, bir zaferdir. O nedenle öncelikle ben Rabbim’den birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve bozmaya çalışanlara fırsat vermesin diye dua ediyorum. Bunu bozmaya çalışacaklara asla müsaade etmeyecek olan bir milletin evlatları olarak ve onlara hizmet eden kardeşleri olarak da size hizmet eden kardeşleriniz olarak da onur ve gurur duyuyorum” dedi. 

15 Temmuz’u Unutmadık, Unutturmayacağız
Birlik ve beraberlikle tüm zorlukların aşılabileceğini ifade eden Başkan Yazıcı, “Gerçekten çalışmak ve gayret etmek, herkesin kendi çabasıyla, kimisinin duası ile kimisinin yaptığı işiyle yeri geldiğinde bu millet için can vermeye hazır olduğunu ortaya koyan yürekli bir milletiz. Birlik ve beraberlik olduğunda da başaramayacağımız hiçbir hedef yoktur. 15 Temmuz’da yaşananları Allah bir daha bize yaşatmasın. Bu milleti daha güçlü kılacak olan her türlü hareketi, ancak çalışarak, gayret ederek, birbirimizi severek, birbirimize saygı duyarak başarabiliriz. Bir daha 15 Temmuz gibi bir kalkışmayı yapacak olanları düşünenler varsa bu milletin karşısında her zaman olacağını bilmeli. 15 Temmuz’u unutmadık, unutturmayacağız. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, ailelerine ve milletimize sabır diliyorum. Gazilerimize şifalar diliyorum.” diye konuştu. 

15 Temmuz’u Unutturmamak Boynumuzun Borcudur
Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’u unutturmamanın, hatırlatmanın bir borç olduğunu vurguladı. Kaymakam Çalışır, “Vatan, millet, bayrak sevdası ile şehadete, başkalarının gözüyle ölüme gül bahçesine koşar gibi koşan şehit kardeşlerimizden bahsediyoruz. Şundan eminim ki 1-2 kuşak gerisine gidildiğinde ailesinden şehit çıkmamış tek bir aile bulamazsınız. Allah hepsinden razı olsun. Onların o mübarek çabalarıyla destanlardan sonuncusunu yazdık. Bu mübarek topraklarda hiçbir zaman düşmanımızın da bitmeyeceğini bilerek işte bu duygularımızı yeni nesle, evlatlarımıza da unutturmamak, hatırlatmak boynumuzun borcudur, üstümüzdeki kutsal emanettir” şeklinde konuştu.