Haberler

Haberler

Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, Milli Şairimizi Andı

z27.12.2018

“Asım’ın Nesli”ni yetiştiren Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi, vefatının 82. yılında Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ismini taşıyan Gençlik Gemisi’nde düzenlediği programda andı.
Mehmet Akif Ersoy’u anma programa konuşmacı olarak, şiir yorumcusu, seslendirme sanatçısı Seyfullah Kartal ve yazar Mustafa Turan katıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşımız’ın okunmasıyla başladı. Seyfullah Kartal, Milli Şairimizin “Çanakkale Şehitlerine” şiirlerini seslendirdi.

Akif’in Eserleri, Hayatından Daha Büyük Bir Destandır
Yazar Mustafa Turan da yaptığı konuşmada Mehmet Akif Ersoy’u anlattı. Turan, “Vefatının 82.yıldönümünde büyük şair, büyük edip ve mütefekkir, “Milletler ve devletler zaferleri ile yücelirler, kahramanları ile yükselirler. Bunları olmayanların tarihine baktığımız zaman sığ bir göl gibidir. Tarihimizdeki ne zaferleri anlatmakla bitirebiliriz ne de kahramanlarımızı saymakla tüketebiliriz. Bir de edebiyat kahramanlarımız var. M. Akif Ersoy da bizim bu kahramanlarımızdan biridir. Sadece şair olarak nitelendirirsek yanılmış oluruz.
Veterinerdir, üniversitede edebiyat dersleri veren bir hocadır, İstanbul Boğazı’nı bir yakadan diğerine yüzen bir sporcudur, güreşçidir. Akif, dava ve sevda adamıydı. Bunun için de ömrü boyunca mücadele vermiştir. Büyüksün büyük, büyükler yanında kalır çok küçük” hitabının muhatabı Mehmet Akif Ersoy’u rahmet ve minnetle anıyoruz. Akif’i anlatmak saatlere, günlere sığmaz. O’nun hayatı eserlerinden daha büyük bir destandır. Akif hak ve hakikat uğrunda hayatını ortaya koymuş bir insandır” dedi.
Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi kursiyerleri, Mehmet Akif Ersoy’u anma programı nedeniyle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.