Haberler

Haberler

Tuzla’da Aynı Sofrayı Paylaşanların Kardeşliği Sürüyor

z27.05.2019

Tuzla Belediyesi, Pendik-Tuzla minibüsçü esnafının katkılarıyla Şifa Mahallesi’nde 3 bin kişilik sokak iftarı düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Karındaşlık değil kardeşlik gerçekten aynı sofrayı paylaşmakla olur” dedi.
Şifa Mahallesi Zafer Sokak’ta düzenlenen sokak iftarına Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcıları, Pendik-Tuzla Minibüsçüleri Derneği Başkanı Vedat Açıkgöz ve Şifa Mahallesi sakinleri katıldı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mahalle sakinlerini selamlayarak onlarla birlikte iftar açtı.

Açıkgöz, Başkan Yazıcı’ya Teşekkür Etti
İftarda ilk konuşmayı Pendik-Tuzla Minibüsçüleri Derneği Başkanı Vedat Açıkgöz yaptı. Tuzla Belediyesi ile birlikte iftar düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Açıkgöz, “Sokak iftarımıza katıldığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Özellikle Tuzla Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı’ya bu güzel iftarda bu işi yapmamız için katkı vermesine çok çok teşekkür ediyoruz. Allah O’ndan da 100 bin defa razı olsun. Tekrar katılımlarınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum, afiyet olsun” dedi.

Gerçek Kardeşlik Aynı Sofrayı Paylaşmakla Olur
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, gerçek kardeşliğin aynı sofrayı paylaşanlarla yaşandığını belirtti. Başkan Yazıcı, “Mahallelerde, derneklerde, vakıflarda iftar sofralarını paylaşıyoruz. Karındaşlık değil kardeşlik gerçekten aynı sofrayı paylaşmakla olur. Sadece kardeşlik değil bu bölüşme ve birlikteliğin Ramazan’da paylaşmanın en önemli özelliği olduğu ve Ramazan’ı Şerif’te paylaşmanın çok kıymetli olduğunu söyledik. Bugünkü iftar soframızı sizinle paylaşıyoruz ama bu iftarda destek veren Pendik-Tuzla Minibüsçüler Derneği Başkanımız ve tüm emeği geçen, katkıda bulunan arkadaşlara yürekten teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Rabbim bu mübarek Ramazan sofralarını hazırlama konusunda maddi manevi desteklerini bizden esirgemeyen bütün kardeşlerimizden razı olsun, sayılarını arttırsın” şeklinde konuştu.

Halka Gitmek, Demokrasinin Zirve Noktasıdır
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, iftarda AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek istedi. Başkan Yazıcı, “Halka gitmek her zaman demokrasilerin en zirve noktasıdır. 23 Haziran’da da İstanbul için tekrar beraber sandığa gideceğiz. İstanbul’un en ucunda olan ilçesiyiz, İstanbul’un yüzde 1,5 nüfusuna sahibiz. Sayın Binali Yıldırım’ın selam ve saygılarını iletiyorum. İnşallah 23 Haziran’da desteklerinizi esirgemeyin. Tekrar Ramazan ayınızı tebrik ediyorum. Şimdiden Ramazan Bayramınız mübarek olsun. Size hizmet etmekten onur ve gurur duyduğumu ifade ediyor, bunu bize bahşeden Rabbim’e hamt ediyor, Binali Yıldırım Beyefendiyi de size emanet ediyorum” ifadesini kullandı.
Şifa Mahallesi’nde düzenlenen sokak iftarı, Ramazan etkinlikleri ile sona erdi.