Haberler

Haberler

Anadolu Mozaiği Kültür Geçidi

z30.09.2019

Tuzla Belediyesi 2019-2020 Kültür Sanat Sezonu “Anadolu: Kültürlerin Mozaiği” temalı açılış programı, 27 Eylül 2019 Cuma günü saat 19.00’da İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
İzleyici coşkusunun salona sığmadığı program, Anadolu’daki Kültür Mozaiğini ortaya çıkaran  ‘Antik Kentler’ konulu serginin sanatseverlerin beğenisine sunulmasıyla başladı. Daha sonra on yılı aşkın süredir TRT sanatçısı Mustafa Arı’nın Şefliğini yaptığı, Tuzla Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu’nun birbirinden güzel türküleri ile dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattı. Anadolu kültürlerinin buluşma noktası, hüzünlerin, sevinçlerin ve çoşkunun yansıması olan halk oyunları,Genel Sanat Yönetmeni Nuri Arslantaş ve Kareoraf V. Ersel Uygur tarafından organize edilen Tuzla Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterileri izleyicilerin beğenisine sunuldu.
Programın finalinde Türk Halk Müziği sanatçısı Orhan Hakalmaz’ın türküleri Anadolu ruhunu tüm salona hissettirdi.
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan konser ve halk oyunları gösterisinin ardından Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın selamlarını ileterek, Tuzla’da kültürel devamlılığı sağlamak amacıyla çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz dedi. Sanatçılara çiçek takdim ederek, teşekkür etti.