Haberler

Haberler

Demokrasi Nöbeti Hiç Bitmeyecek

z16.07.2020

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde vatanımızı korumak için canlarını feda eden şehitlerimiz ve gazi olan tüm kahramanlarımıza şükranla…
15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla Tuzla Belediyesi Şelale Eğitim Parkında “Demokrasi Nöbeti Hiç Bitmeyecek” programı düzenlendi. Kahramanlık Türküleri ve Ezgilerin söylendiği, Mehteran, Kuran-ı Kerim Tilaveti, Geceden Şafağa 15 Temmuz Belgeselinin gösterildiği gecede, Dursun Ali Erzincanlı  30 kurşun şiiri ile Tuzlalılarla bir araya geldi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, 15 Temmuz hain darbe girişimi ile ilgili, “Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın bozanlara da fırsat vermesin. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında, 15 Temmuz gecesini düşündüğümüzde nereden nereye geldiğimizi ve ne kadar büyük bir bedel ödediğimizi çok net bir şekilde ifade etti. Cumhurbaşkanımız 1071 ile başlayan 1453 ile devam eden bir serüvenden bahsetti. 15 Temmuz ile birlikte, birlik beraberliğimizi ile vatanımızın değerini bir kere daha anladık. Özellikle geleceği emanet edeceğimiz gençlerimizin, kimlerin elinde dezenformasyona uğramış yanlış bilgilerle, eğitimlerle nasıl kandırılabileceğini gördük. Canlarını ortaya koyup şehit olan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık afiyet ve uzun ömür diliyorum. Tanka tüfeğe uçağa karşı eliyle mücadele veren milletin evladı olmaktan gurur duyuyorum. Rabbim bize bir daha böyle günler yaşatmasın. En güzel günler en güzel yarınlar bizimle olsun. Size hizmet etme fırsatını veren Rabbimize Hamd ediyor, hepinize iyi akşamlar diliyorum” dedi.
Tuzla Kaymakamı Ali Akça konuşmasına başlamadan önce milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiriyle başladığı konuşmasına şöyle devam etti. “ İstiklal Marşını Mehmet Akif Ersoy’u her dinlediğimde bütün şehitlerimiz aklıma gelir. Şehit olacağını bile bile teröristleri öldüren Ömer Halis Demir aklıma gelir. 15 Temmuz’da aziz milletimiz hain darbe girişimiyle sarsıldı. Yüreklerimiz kanadı, gönüllerimiz sızladı. Yüreklerimizi asıl sızlatan bu emperyal yapıların yerli işbirlikçilerin bu toprakların ekmeğini yiyen suyunu içen kişiler olmasıydı. 251 vatan evladı toprağa düştü. Binlerce gazimiz oldu. Biz bugün o ölümsüzler sayesinde nefes alabiliyoruz. Cenab-ı Hak tüm şehitlerimizden Allah razı olsun. Ruhları şad mekanları cennet olsun” dedi.
Program sonunda dev Türk bayrağı açılarak demokrasi adına mücadele eden 15 Temmuz şehitlerimiz saygı ve rahmetle anıldı.