Haberler

Haberler

SAĞLIK İÇİN, HEPİMİZ İÇİN

z07.08.2020

Sağlık İçin Hepimiz İçin Sloganıyla tüm Yurtta eş zamanlı yapılan ve gün boyu sürecek denetimlere iştirak eden Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Tuzla Kaymakamı Ali Akça çalışmaları yerinde takip ettiler.

Ülke genelinde yapılan denetimler ile eş zamanlı başlatılan uygulama ile pazar yerleri, iş yerleri, toplu taşıma araçları ve kamuya açık ortak kullanım alanlarında kontroller yapıldı.

Maske, mesafe ve hijyen kuralları ile ateş ölçümü gibi uygulamaların da denetlendiği uygulamada vatandaş ve esnaf bilgilendirilirken, maske dağıtımı da gerçekleştirildi.

Denetimlere katılan Tuzla Belediye Başkanı Sr. Şadi Yazıcı, “Pandemi sürecinde aslında kontrollü serbestisi olan bir döneme girmiştik ama bazı kontrolsüzlüklerin veya bazı aşırılıkların olduğu görülünce bu denetimler gerekli görüldü. Biz de ilçemizde şimdi pazar yeri, işyeri ve bazı dükkânları ziyaret ederek bu denetimleri yaparak ilçemizin tamamında kontrollü serbestliği çok büyük serbestlik gibi algılayan vatandaşımıza hem bireysel olarak maske, mesafe ve hijyene dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattık. Aynı zamanda toplumsal yoğunlukların olduğu yerlerde dikkat etmeli, mecbur kalmadıkça girilmemesi gerekli diye düşünüyorum. İnşallah bu süreci en güzel şekilde hep birlikte atlatmayı diliyorum.” Dedi.

Tuzla Belediyesi Zabıta Ekipleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekiplerinin katıldığı ve İlçe genelinde yapılan denetim ve kontroller gün boyu sürecek olup, saat 24.00’te sona erecektir.