Haberler

Haberler

Eren Ali Bingöl Cami Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti

z12.09.2024

Tuzla’da ‘Yerinde Çözüm’ ekibinin mahalle ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda önceki gün Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ve saha ekibi Cami Mahallesi'nde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.  Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle muhtarının da yer aldığı buluşmada ‘Yerinde Çözüm’ ekibi, Tuzla’da 40 pafta olarak da bilinen eski çarşının bulunduğu bölgede incelemelerde bulundu.

Tuzla Belediye Başkanı Avukat Eren Ali Bingöl, geçtiğimiz aylarda halk buluşmalarının mahallelere taşınacağı sözünü vermişti. Haftalık olarak belediyenin giriş katında düzenlenen buluşmalar, artık Tuzla'nın farklı mahallelerinde gerçekleştiriliyor. Bu haftaki buluşmanın adresi ise Tuzla'nın merkez mahallelerinden Cami Mahallesi oldu. Otantik dokusu ve eski yapıları ile anılan Cami Mahallesi'nde Eren Ali Bingöl’ün sık sık yanındaki isimlere not aldırdığı ve süreçle ilgili ilerleme raporları aldığı görüldü. 



Vatandaşlardan gelen talepleri dinleyen Eren Ali Bingöl, “Yerinde Çözüm ile sorunları yerinde tespit etmeye devam ettiğimiz şu günlerde muhtarımız ile beraber Cami Mahallemizi gezdik. Komşularımız ve esnafımızla sohbet ettik, taleplerini dinledik. Bütün sorunların üstesinden Tuzla olarak birlikte geleceğiz” dedi.  

Antik Liman bölgesindeki sahil alanının vatadaşlar tarafından 'kullanılamadığı' yönünden gelen şikayetleri de değerlendiren Eren Ali Bingöl,  antik limanın bulunduğu bölgede yolun araç trafiğine kapatılacağını, önümüzdeki aylarda sahilin tamamen halka açılacağını ifade etti. “Bütüncül bakış açısıyla sorunu tamamen çözüp, kararı UKOME'den de geçireceğiz inşallah” açıklamasında bulundu. Yeni eğitim öğretim yılının başladığı bu dönemde öğrenci velilerinden gelen temizlik taleplerini de dinleyen Eren Ali Bingöl, “Okulların temizlenmesi konusunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'müze gelen yardım talepleri doğrultusunda yardımcı oluyoruz. Tuzla Belediyesi olarak işbirliği halindeyiz. Ayrıca okulların tadilat ve temizliğinin dışında Tuzla'daki yaklaşık 50 bin öğrencinin, kırtasiye ihtiyacının da  karşılanmasını sağlıyoruz” sözleri ile yanıt verdi.

Mahalle buluşmasında Kent Konseyi'ni de ziyaret eden Eren Ali Bingöl, konseyde Tuzlalı kadınların el emeği ile ürettikleri ürünlerini inceledi. Eren Ali Bingöl ayrıca bölgenin tarihi dokusunu koruyacak projelerin de hayata geçirileceğini söyledi.