Haberler

Haberler

Tuzla’da caz rüzgârları esti

z24.09.2024

Bu yıl ilk defa düzenlenen Mercan Jazz Günleri, Türkiye’nin önde gelen caz sanatçılarından Jehan Barbur’un muhteşem performansıyla başladı. Etkinliğin ikinci gününde ise Melisa Karakurt ile Flapper Swing dikkat çeken performanslarıyla caz tutkunlarına unutulmaz bir deneyim yaşattı. 

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’ün öncülüğünde hayata geçirilen Mercan Jazz Günleri, Mercan Şehir Parkı’nda gerçekleşti. İki gün süren etkinliğin ilk gününde, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl ve eşi Ayşegül Bingöl, etkinliğe katılarak komşularıyla caz dolu akşamın keyfini çıkardı.

BİR KONSERİN ÖTESİNDE

Mercan Jazz Günleri, sadece bir konser olmanın ötesine geçerek caz müziğini sevenlerin buluşma noktası haline geldi. Etkinlik, Tuzla’nın kültürel yaşamına değer katarken, caz müziğinin yaygınlaşmasına ve genç yeteneklerin keşfine de katkıda bulundu.

KATILIMCILAR BİRBİRİNDEN FARKLI DENEYİMLER YAŞADI

Etkinliğe katılanlar, seramik boyama, bez çanta boyama, anahtarlık yapımı ve glitter boyama atölyeleri gibi çeşitli aktivitelerle eğlenceli anlar yaşadı. Mercan Jazz Günleri, katılımcılara sosyalleşme ve yeni deneyimler yaşama imkânı sundu.

GENÇ YETENEKLERDEN BLUES PERFORMANSI

Jehan Barbur sahneye çıkmadan önce, Tuzla Belediyesi Gençlik ve Sanat Merkezi öğrencileri blues konseri vererek etkinliğe renk kattı. Ayrıca, Tuzla’da el işi yapan kadınların ürünleri, kadın emeği satış stantlarında katılımcılara sunuldu ve bu sayede kadınlara istihdam alanı sağlandı.

BAŞKAN EREN ALİ BİNGÖL: CAZ MÜZİĞİ, TUZLA'NIN KALBİNDE YENİ BİR NEFES ALDIRIYOR

Mercan Jazz Günleri’ne özel fotoğraf kabin çekim alanı da kurularak, katılımcıların müzik dolu bu günleri unutulmaz hale getirmeleri sağlandı.

Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, etkinlikte yaptığı konuşmada, " Kültür sanatla buluşmanın önemini her şeyden önce bir genç olarak biliyorum. Bu buluşmalar bizim için çok anlamlı. Mercan Jazz Günleri ile Tuzla'nın kültürel dokusunu zenginleştirmeyi hedefliyoruz. Bu tür etkinlikler hem genç yeteneklerimizi desteklemek hem de komşularımızı bir araya getirmek için çok önemli. Caz müziği, Tuzla'nın kalbinde yeni bir nefes aldırıyor" ifadelerini kullandı.