Haberler

Haberler

Tuzla’da Akran Nezaketi Çalıştayı gerçekleştirildi

z18.10.2024

Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen; okul iklimi ve akran nezaketi, öğretmenlerin rolü ve sorumlulukları, dijital dünyada akran nezaketi gibi önemli konuların ele alındığı ‘Okullarda Akran Nezaketi Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen çalıştayda Tuzla Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Tuzla Belediye Başkanı Sayın Eren Ali Bingöl ve Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Çangır, Gebze Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Okan Üniversitesi ve Piri Reis Üniversitesi temsilcileri, kamu kurumları, STK ve sendika temsilcileri, OAB ve öğrenci temsilcileri ile alanında uzman rehber öğretmenler bir araya geldi.

Eğitimde öğretim ilkelerini ön plana çıkararak, zorbalık yerine nezaket vurgusu yapmanın önemine değinilen çalıştayda, nezaket çalışmalarının okul zorbalığı, olumlu okul iklimi ve sosyal duygusal öğrenme ile bağlantılı olduğu belirtildi. Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuzla Kaymakamlığı, Tuzla Belediyesi, çeşitli üniversiteler ve STK’ların katkılarıyla düzenlenen bu etkinlik, ortak bir eylem planı oluşturulmasına olanak tanıdı. 

Eğitimde çocukların konumu, saygı ve özsaygıları ile ilgili önemli konular tartışıldığı çalıştayda katılımcılar, yedi ayrı masada ilkokul, ortaokul, lise, meslek lisesi, imam hatip lisesi ve farklı kurumların temsilcilerinin yer aldığı konuları analiz etti. Sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde tartışmalar yapıldı. Çalıştayın sonuç raporu, ilerleyen günlerde bir kitapçık olarak sunulacak.