Başkan'dan Mesaj

Başkan'dan Mesaj

Başkan'ın Mesajı

z15.02.2012

Sevgili Tuzlalılar,

İstanbul’un başladığı yerdeyiz ama başladığımız noktada değiliz.

Tuzla’yı şehr-i emin mantığıyla çok daha ötesine, en az 20 yıl sonrasıyla planlayarak geleceğe taşıyoruz.

Merkezi ilçelerin sahip olduğu hizmet kalitesi ve standardına yaşamın her alanına etki eden projelerimiz, yatırımlarımız ve hizmetlerimizle ulaşıyoruz. Anadolu’nun İstanbul’a, İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısında açığa çıkardığımız cevheri, kent yaşamına kattığımız cazibesi ile göz kamaştıran, değer kazanan ve yaşama memnuniyeti artan bir şehir oluşturuyoruz.

Tarihi, kültürü, kendine has özellikleri ve güzellikleri ile her parçasıyla bütünleşen bir motifi oluşturuyoruz. İlmek ilmek dokunan bir motif. Her ilmeğinde sevginin, emeğin, insana verilen değerin izlerini taşıyan, birlik ve beraberliğin gücüyle dayanıklılığı artan, güven veren, sıcaklığı hissedilen ve huzurla yaşanan bir motif… 

Sevgili Kardeşim,
Emanetinizi saklanan bir hak değil, birlikte sürdürdüğümüz irade ve idare ile değerlenen, korunan ve yükseltilen bir güç kaynağı olarak değerlendiriyoruz. Bu sebebledir ki bizim için her zaman ‘Vatandaş Patron.’

Tuzla’da yaptığımız her işte, yönetimin gerçek sahibi olan sizin istek, talep ve beklentilerinize uygun çözümler sağlıyoruz. Tuzla’da yaşayan herkesin şehre aidiyet bağını kuracak, bu bağı güçlendirecek hizmetleri daha çok önemsiyoruz.

7 gün 24 saat esasıyla çalışan 444 0 906 No’lu İletişim Merkezimiz, beyaz masamız ve sokağınızdaki mobil beyaz masamız ile iletişimi güçlü bir belediyecilik sunuyoruz.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nda 3 bin Kadın Kent Gönüllümüzle gerçek ihtiyaç sahibi 14.792 aileye düzenli olarak ayni ve nakdi yardımlarda bulunuyor, 272 ihtiyaç sahibi kadını eğiterek üretime katıyor, sosyal açıdan dezavantajlı her kesimi yaşamın içine dahil eden sosyal ve kültürel projeler uyguluyoruz. Sizlere ilk vaadimiz olan Gönül Elleri Çarşısı’nı en değerli projemiz olarak muhafaza ediyoruz.

5 sosyal tesisimiz, kültür merkezlerimiz, eğitim birimlerimiz, spor alanlarımız, parklarımız, yeşil alanlarımız, halkın kullanımına sunduğumuz sahillerimiz ve tamamladığımız 400’e yakın projemizle, Tuzlamızı bir çekim merkezi haline getirdik. Tuzla için her hayalimizi gerçekleştirdik, diğer hayallerimizi de gerçeğe dönüştürmeye devam ediyoruz.

Tuzla’nın her alanda kalkınması, bölgesinde bir çekim merkezi olması, eğitim, sağlık ve ulaşımı ile modern yaşamın tüm imkanlarına sahip bir ilçe olması yolundaki çalışmalarımızı sizin desteğinizle sürdürmeye devam ediyoruz. 

Sevgili Kardeşim,

Kendi kendine yeten Tuzla hayalimizi birlikte başardık.

Tuzla Belediyesi olarak ilçemizi vizyon projelerle geliştiriyor, kimliğini koruyarak planlı gelişmesini sağlıyoruz.

Size verdiğimiz her sözü yerine getirmenin, bu dönemki vaatlerimizin yüzde 98’ini tamamlayıp ayrıca 78 yeni projeyi daha gerçekleştirmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz.

Tuzla için çizdiğimiz “Eğitim Kenti Tuzla” ve “Denizle Anılan Tuzla” vizyonumuz ile Tuzla’da yaşama ayrıcalığını ve ilçemizin günü birlik ziyaretçi potansiyelini arttıracak yeniliklerle hizmetimizi sürdürüyoruz.

Sevgi, saygı ve muhabbetlerimle…