Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Tuzla'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Korusu Kuruldu

z09.03.2018

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Tuzla’da bir ilk daha yaşandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, ilçedeki gönüllü kadınlarla birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Korusu’na ilk fidanları dikti.
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi “Dünyayı Ağaçlar, Hayatı Kadınlar Yaşatır” sloganıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü korusunu kurdu. Postane Mahallesi Mercan mevkisindeki korunun ilk fidanları Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi meclis ve çalışma gruplarının yöneticileri ile ilçenin gönüllü kadınları tarafından dikildi. Kadınlar, ayaklarında çizmeler, ellerinde küreklerle fidanları toprakla buluşturdu. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, kadınlarla birlikte zeytin fidanı dikti.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisimiz’i bu güzel fikri için tebrik ediyorum. Kadınlarımızla yılın 365 günü birlikteyiz. Bugün burada diktiğimiz fidanların kadınların titiz bakımı ile büyüyüp birer ağaca, bu alanın bir koruya dönüşeceğine inanıyorum. Önümüzdeki yıllarda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerinde bu güzel alanda buluşup yeni etkinlikler gerçekleştireceğiz.” dedi.