Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Kent Konseyi Çalışma Grubu Faaliyetleri

Başkan Yazıcı ve Eşi, Tuzlalı Kanaat Önderi Kadınlarla Buluştu

z09.03.2018

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yemeğine katıldı. Yemeğe, Tuzla’da her alanda öncü ve kanaat önderi kadınlar katıldı.
Tuzla Belediyesi Ayyıldız Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen yemeğe Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı ile kamu kurum ve kuruluşları ile siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının kadın yöneticileri, muhtarların eşleri, Kadın Kent Gönüllüleri, eğitim, sağlık, din hizmetleri, özel sektör ve derneklerin kadın temsilcileri ile mesleğinde zirveye yükselen kadınlar yemeğe katıldı. Konukları Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nde gönüllü görev alan kemaninin müzik dinletisi ve Türk kadın kahramanların fotoğraflarından oluşan sergi ile karşılandı. 

Birlikte Yapacağımız Çok İşimiz Var
Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek, yemekte yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Şimşek, “Birlikte yapacağımız çok iş var. Biz kadınlarımızın desteği ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Birlikte büyük bir aileyiz. Desteği ve görüşleri ile bizlere her zaman yardımcı olan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya ve her platformda bizleri yalnız bırakmayan eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya teşekkür ederim. 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun’’ dedi. 

Her Düşünceden, Her Kesimden Kadınlarla Beraberiz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı da kadınların birlik ve beraberliğiyle oluşturduğu tablonun önemine dikkat çekti. Yazıcı, “Her fikirden, her düşünceden, her kesimden kadınlarla beraber olmak, hepimizi bir araya getiren bu tabloyu bu şekilde görmek bize mutluluk veriyor. Bunun için uzaktan yakından gelen bütün kadınlarımıza çok teşekkür ediyorum.  Kent Konseyi Kadın Meclisimize bizleri buluşturduğu için ayrıca teşekkür ediyorum. 8 Mart Kadınlar Gününüzü kutluyorum. İyi ki varsınız. Hep birlikte var olmaya devam edelim” şeklinde konuştu.

Kadınların Olduğu Yerde Erkekler Kendilerini Disipline Ediyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, programın tek erkek konuğu olarak selamlama konuşması yaptı. Kadınların aile ve toplum hayatındaki yeri ve önemini vurgulayan Başkan Yazıcı, “Kadının olduğu yerde her şey süt liman olur. Nezaket, letafet ve merhametin olduğu yerde gerçekten hedefler en iyi şekilde tutturulabiliyor. Kadınların olduğu yerde erkekler kendine daha disipline ediyor ve daha dikkatli oluyor. Toplumda hedefine varan işler başarmak istiyorsak kadınların mutlaka bu işin içinde olması gerekir” ifadesini kullandı.
Tarihteki en önemli aktörlerin kadınlar olduğunu ve kadınların haklarını kendi mücadeleleri ile kazandığını vurgulayan Başkan Yazıcı, “Kadınlar haklarını söke söke almıştır” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, tüm konukları masalarında ziyaret ederek kadınlar gününü kutladı. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi de sürpriz ziyaretle Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı ve kadınlara çiçek hediye etti.