Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı 03.07.2019 - 69

z23.07.2019

T.C.
TUZLA
BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                 MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...03.07.2019...

KARAR NO

..69..

 

KARARIN

KONUSU

“Muhtarlık Giderleri

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat KANT’ın Başkanlığında; Üyelerden- Güven YİĞİT-İbrahim Nazmi İŞ–Türel AĞYOL–A.Cihan SEVİLMİŞ–Tülay KALAV–Ülkü SAKALAR–İskender KARAKAYA–Düzgün ACAR–Akın GÜRKAN–Hakan YILDIZCI–Yasemin KAZAN–Tuncay ŞENOL–Volkan BEŞİROĞLU-Barış CİN–Barış Birtan GÜNDÜZ–Nurhan KARAHAN ERDEM-Kenan ALBAYRAK–Halil KÜTÜK-Bahrem KURUAĞAÇ–Mustafa SEVİM–Cevdet ALEMİN– Seyit Ahmet ŞAHİN–Rıza ÇALASIN–Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI–Olgun ÇELİK–Hüseyin USTA –Bilal ÇALIŞICI–Hakan TUNÇTÜRK–Erkan HANCI–Fuat SEVİM–Ahmet ÇABUK-Ferhat ALTUNKAYNAK–Celal CANDERE–Mahmut KADDER–Selçuk TAŞCI’nın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

       BÜTÇE VE KESİN HESAP TETKİK KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 02.07.2019             

Rapor No                     : 2019/12                                                                   

Konu                           : Muhtarlık Giderleri

 

 

         KOMİSYON İNCELEMESİ :

  5393 Sayılı Belediye Kanununun “Mahalle ve Yönetimi” başlıklı 9’uncu maddesinin 4’üncü fıkrasındaki “Belediye, mahallenin ve muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması ve sorunlarının çözümü için bütçe imkânları ölçüsünde gerekli ayni yardım ve desteği sağlar; kararlarında mahallelinin ortak isteklerini göz önünde bulundurur ve hizmetlerin mahallenin ihtiyaçlarına uygun biçimde yürütülmesini sağlamaya çalışır.” hükmü gereği Belediyemizce ilçemizde bulunan mahalle muhtarlarına, Mahallenin ve Muhtarlığın ihtiyaçlarının karşılanması, sorunların çözümü ve muhtarların hizmet binalarında kullanılmakta olan elektrik, su, doğalgaz, telefon, internet, kira, temizlik malzemesi, kırtasiye, kargo, posta, bakım, onarım, tamirat vs. giderleri için aylık olarak 1.250,00(Binikiyüzelli)TL. ayni yardım ve destek sağlanmasına ilişkin yazımızın Belediye Meclisine havalesini tensiplerinize arz ederim. Şeklinde hazırlanan Sosyal Yardım İşler Müdürlüğünün 01.07.2019 tarihli ve 22157 sayılı teklifi komisyonumuzca incelenmiştir.

 

         KOMİSYON GÖRÜŞÜ:

             “Muhtarlık Giderleri” ile ilgili teklif dosyası komisyonumuzca incelenmiş olup, teklifin Müdürlükten geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca oybirliği ile uygun görülmüştür. Meclisimizin Onayına Arz olunur.

 

        BÜTÇE VE KESİN HESAP TETKİK KOMİSYONU: Ahmet ÇABUK(Kom.Bşk.), Cevdet ALEMİN(Kom.Bşk.Yrdc.), Ali Cihan SEVİLMİŞ(Rpr.), Yasemin KAZAN(Üye), Rıza ÇALASIN(Üye).

 

        K A R A R: Muhtarlık Giderleriile ilgili Bütçe ve Kesin Hesap Tetkik Komisyonunun 02.07.2019 tarihli ve 2019/12 sayılı raporu, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 7’nci Seçim Dönemi, 1’inci Toplantı Yılı, Temmuz Ay’ı Toplantılarının 03.07.2019 Çarşamba günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

              Murat KANT                                                     Barış CİN                                                    Erkan HANCI                                      
        
         Meclis 1’nci Başkan V.                              
            
              Divan Kâtibi                                               
         Divan Kâtibi 

 

 

                                                                           G Ö R Ü L D Ü

  
                                                                          Dr. Şadi YAZICI
                                                                         Belediye Başkanı