Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı - 07.10.2020 - 65

z28.10.2020

           TUZLA
BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                        MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...07.10.2020....

KARAR NO

....65...

 

KARARIN

KONUSU

Tuzla Merkez Mah. 4652 Parsel sayılı taşınmaza ihdas edilecek 145,49 m2 alan ile 9017 Ada 4, 5, 7 Parsel sayılı taşınmazlardaki hisselerin karşılıklı takas edilmesi

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat KANT’ın Başkanlığında; Üyelerden- Güven YİĞİT, İbrahim Nazmi İŞ, Türel AĞYOL, A.Cihan SEVİLMİŞ, Tülay KALAV, Ülkü SAKALAR, İskender KARAKAYA, Düzgün ACAR, Akın GÜRKAN, Hakan YILDIZCI, Yasemin KAZAN, Tuncay ŞENOL, Barış CİN, Barış Birtan GÜNDÜZ, Nurhan ERDEM, Kenan ALBAYRAK, Volkan BEŞİROĞLU, Halil KÜTÜK, Bahrem KURUAĞAÇ, Mustafa SEVİM, Cevdet ALEMİN, Seyit Ahmet ŞAHİN, Rıza ÇALASIN, Köksal YÜZBAŞIOĞULLARI, Olgun ÇELİK, Hüseyin USTA, Serkan TAY, Bilal ÇALIŞICI, Hakan TUNÇTÜRK, Erkan HANCI, Fuat SEVİM, Ferhat ALTUNKAYNAK, Ahmet ÇABUK, Celal CANDERE, Selçuk TAŞÇI.’nın iştiraki ile toplandı

Ö N E Rİ  :

   HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

Rapor Tarihi              : 06.10.2020         

Rapor No                    : 2020/34                                                                             

Konu                          : Tuzla Merkez Mah. 4652 Parsel sayılı

                                          taşınmaza ihdas edilecek 145,49 m2 alan ile

                                          9017 Ada 4, 5, 7 Parsel sayılı taşınmazlardaki

                                          hisselerin karşılıklı takas edilmesi             

 

              KOMİSYON İNCELEMESİ :

              İlgi: 01.10.2020 Tarih ve 112481484 Sayılı Dilekçe ve eki değişiklik tasarımı.

 

            İlgi dilekçe ile Tuzla, Merkez Mah. 4652 parsel Parka Terk, Tevhit ve ihdas talebinde bulunulmuştur. Yoldan İhdas edilecek 145,49 m2 alana karşılık, Mülkiyeti Berfin Yapı Mim. Ltd. Şti.’ye ait Merkez Mah.  9017 ada 4 parsel sayılı 147,15m2 yüzölçümlü taşınmazdaki 20,00m2 hisse, 9017 ada 5 parsel sayılı 149,14m2 yüzölçümlü taşınmazdaki 1,46m2 hisse ve 9017 Ada 7 parsel sayılı 111,76m2 yüz ölçümlü taşınmaz toplamda 133,22m2 hissenin, karşılıklı  Takas edilmesi talep edilmektedir.

           5393 sayılı Belediye Kanununun 18. maddesinin (e) fıkrasına göre karşılıklı takas edilebilmesi ve takas şartlarının belirlenmesi için karar alınmak üzere yazımız ve eklerinin Belediye Meclis’ine havalesi hususunu tensiplerinize arz ederim.        Şeklinde hazırlanan Emlak ve İstimlak Müdürlüğünün 05.10.2020 tarihli ve 33231 sayılı teklifi incelenmiştir.

        

               KOMİSYON GÖRÜŞÜ: “Tuzla Merkez Mah. 4652 Parsel sayılı taşınmaza ihdas edilecek 145,49 m2 alan ile 9017 Ada 4, 5, 7 Parsel sayılı taşınmazlardaki hisselerin karşılıklı takas edilmesi” ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Teklifin müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, komisyonumuzca oyçokluğu ile uygun görülmüştür.

                 HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av.Güven YİĞİT(Kom.Bşk.), Bilal ÇALIŞICI(Kom.Bşk.Yrdc.), S.Ahmet ŞAHİN(Rpr.), Av.Ülkü SAKALAR(Üye), Olgun ÇELİK(Üye).

 

                 K A R A R : Tuzla Merkez Mah. 4652 Parsel sayılı taşınmaza ihdas edilecek 145,49 m2 alan ile 9017 Ada 4, 5, 7 Parsel sayılı taşınmazlardaki hisselerin karşılıklı takas edilmesi’ ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.10.2020 tarihli ve 2020/34 sayılı raporunun, komisyondan geldiği şekliyle kabulü, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 7’nci Seçim Dönemi, 2’nci Toplantı Yılı, Ekim Ay’ı Toplantılarının 07.10.2020 Çarşamba günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oyçokluğu ile kararlaştırılmıştır.

          Murat KANT
Meclis 1’inci Başkan Vekili                
 Barış CİN
  Divan Kâtibi 
                                 Erkan HANCI 
                                  Divan Kâtibi
 

  


G Ö R Ü L D Ü
  
Dr. Şadi YAZICI
Belediye Başkanı