Meclis Kararları

Meclis Kararları

Meclis Kararı - 07.01.2021 - 05

z29.01.2021

            T.C.
          TUZLA
 BELEDİYE BAŞKANLIĞI                                                                       MECLİS KARARI

KARAR TARİHİ

...07.01.2021....

KARAR NO

....005...

 

KARARIN

KONUSU

Sözleşmeli Personel İstihdamı 

Belediye meclisini teşkil eden zevat

Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Murat KANT’ın Başkanlığında; Üyelerden- Güven YİĞİT, İbrahim Nazmi İŞ, Ali Cihan SEVİLMİŞ, Tülay KALAV, Ülkü SAKALAR, İskender KARAKAYA, Düzgün ACAR, Hakan YILDIZCI, Yasemin KAZAN, Tuncay ŞENOL, Barış CİN, Barış Birtan GÜNDÜZ, Nurhan ERDEM, Kenan ALBAYRAK, Volkan BEŞİROĞLU, Halil KÜTÜK, Bahrem KURUAĞAÇ, Mustafa SEVİM, Cevdet ALEMİN, Seyit Ahmet ŞAHİN, Rıza ÇALASIN, , Olgun ÇELİK, Hüseyin USTA, Serkan TAY, Bilal ÇALIŞICI, Hakan TUNÇTÜRK, Erkan HANCI, Fuat SEVİM, Ferhat ALTUNKAYNAK, Ahmet ÇABUK, Celal CANDERE, Mahmut KADDER, Selçuk TAŞÇI.’nın iştiraki ile toplandı.

Ö N E Rİ  :

         HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU RAPORU

 

Rapor Tarihi              : 06.01.2021             

Rapor No                      : 2021/03                                                                            

Konu                          : Sözleşmeli Personel İstihdamı

 

                   KOMİSYON İNCELEMESİ :

 

      5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesine istinaden Belediyemiz bünyesinde 2020 yılında 5 Mühendis, 4 Teknisyen, 2 Avukat, 3 Eğitmen, 3 Ekonomist, 2 Tekniker, 1 Sanat Tarihçisi, 1 Şehir Plancısı çalıştırılmakta olup, 2021 yılı içerisinde de hizmetlerine ihtiyaç duyulmaktadır.

 

     Ayrıca 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 49. Maddesi 3. Fıkrası “… Bu fıkra uyarınca sözleşmeli olarak istihdam edileceklere ödenecek net ücret, söz konusu kadro unvanı için birinci derecenin birinci kademesi esas alınmak suretiyle 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre tespit edilecek her türlü ödemeler toplamının yüzde 25 fazlasını geçmemek üzere belediye meclis kararı ile belirlenir.” hükmü gereği çalıştırılacak sözleşmeli personelin unvan bazındaki ücretini belirleyen Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 2021 yılı için yayınlayacağı ücret tarifesinde açıklanan ücret ve ekleri toplamı ve ayrıca 2021 yılı içerisinde memur maaşlarına gelecek zamların da yansıtılarak elde edilen toplam tutarın 2021 yılında istihdam edilecek tüm sözleşmeli personel ücreti olarak belirlenmesi için karar alınmak üzere yazımızın Belediye Meclisi’ne havalesini arz ederim. Şeklinde hazırlanan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün 30.12.2020 tarihli ve 44236 sayılı teklifi incelenmiştir.

        

                  KOMİSYON GÖRÜŞÜ:  

 

                “Sözleşmeli Personel İstihdamı” ile ilgili teklif dosyası Komisyonumuzca incelenmiş olup; Teklifin Müdürlüğünden geldiği şekliyle kabulü, Komisyonumuzca uygun görülmüştür.

                 Meclisimizin onayına arz olunur.

 

HUKUK, TARİFELER VE İSİMLENDİRME KOMİSYONU: Av. Güven YİĞİT(Kom.Bşk.), Bilal ÇALIŞICI(Kom.Bşk.Yrdc.), S.Ahmet ŞAHİN(Rpr.), Av.Ülkü SAKALAR(Üye), Olgun ÇELİK(Üye). 

             K A R A R : Sözleşmeli Personel İstihdamı” ile ilgili Hukuk, Tarifeler ve İsimlendirme Komisyonunun 06.01.2021 tarihli ve 2021/03 sayılı raporunun, Komisyondan geldiği şekliyle kabulüne, Tuzla İlçe Belediye Meclisinin, 7’incı Seçim Dönemi, 3’üncü Toplantı Yılı, Ocak Ay’ı Toplantılarının 07.01.2021 Perşembe günü yapılan 2’nci Birleşimi, 1’inci Oturumunda oybirliği ile kararlaştırılmıştır.

            Murat KANT 
     Meclis 1’inci Başkan V.           

     
           Barış CİN 
         Divan Kâtibi


      Erkan HANCI
       Divan Kâtibi


 


        G Ö R Ü L D Ü

       Dr. Şadi YAZICI
      Belediye Başkanı