Kent Konseyi Toplantı Tutanakları

Kent Konseyi Toplantı Tutanakları

Tuzla Kent Konseyi 3.Dönem 4. Olağan Genel Kurulu Toplantı Tutanağı

z30.10.2017

Toplantı No: 1

Toplantı Tarihi: 26.10.2017 Perşembe

Toplantı Saati : 16:00

Toplantı Yeri : Tuzla Belediyesi Meclis Salonu

 

İçişleri Bakanlığı Kent Konseyi Yönetmeliği geçici madde 3.fıkrası gereği Tuzla Belediye Başkanı adına Başkan Yardımcısı Av. Mehmet ÇELİKEL’in çağrı yazısı ile yukarıdaki tarih, yer ve saatte yapılacak Genel Kurul toplantı gündemi;

                                                                                                                                                                         26.10.2017

GÜNDEM

1-Açılış ve Sunuş
2-Saygı Duruşu – İstiklal Marşı
3-Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir’in konuşması.
4-Divan Kurulu Oluşumu
5-Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi YAZICI’nın konuşması
6-Tuzla Kent Konseyi Meclislerinin Faaliyetleri hakkında katılımcılara sunum yapılması
   
 1.      
Kadın Meclisi Başkanı Arzu Öğüt Şimşek’in Sunumu

7-Tuzla Kent Konseyi Çalışma Gruplarının Faaliyetleri hakkında katılımcılara sunum yapılması
 1.      
Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu Başkanı Hasan Mısır’ın faaliyet sunumu
 2.       Okul Aile Birlikleri Çalışma Grubu Başkanı Sn. Şengül Özpağada’nın faaliyet sunumu
 3.       Ar-ge Çalışma Grubu Başkanı Olgun Koçak’ın faaliyet sunumu
 4.       Kadın Aile Çocuk Çalışma Grubu Başkanı Funda Ayla’nın sunumu

8-Tuzla Kent Konseyi Başkanının Teşekkür konuşması
9-Dilek ve temenniler
10-Kapanış
 

 

Toplantıya Katılanlar;

Kamu Kurum ve Kuruluşları temsilcileri olarak toplam    : 7

Meclis Üyeleri olarak Toplam                                             : 4

Mahalle Muhtarları olarak Toplam                                     : 1

Dernek Temsilcileri olarak Toplam                                    : 5

Üniversite ve Orta Öğretim Temsilcileri olarak Toplam    : 12

Siyasi Partiler Temsilcileri olarak Toplam                         : 1

Sendika Baro ve Odalar olarak Toplam                              : 1

Çalışma Grubu ve Yürütme Kurulu Üyeleri                         : 38

Gençlik Meclisi Üyeleri                                                         : 1

Engelliler Meclisi Üyeleri                                                      : 1

Kadın Meclisi Üyeleri                                                            :  10

Misafir                                                                                   :  1

Olmak üzere 82 Genel Kurul Üyesi iştirak etmiştir.

Toplantıda görüşülen Konular ve alınan kararlar:

Toplantı açılış ve bilgilendirme sunumu ile başladı. Daha sonra Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile Şehitlerimizin anısına Genel Kurul üyeleri saygı duruşuna davet edildi. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Gündemin 3.Maddesi gereği, Kent Konseyi Başkanı Sn. Ergül Özdemir konuşma yapmak üzere söz aldı. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada bir şehirde yaşayan herkesin sorumluluğu ve hayalleri olduğunu söyledi. Kent Konseyi’nin bu sorumluluk ve hayallere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Özdemir, “Kent yaşamına sunduğu katkılar nedeniyle kent konseylerinin gelişmesi noktasında elimizden gelen gayreti göstermeliyiz. Çünkü kentler hepimizin. Kentlerde şuan bizler yaşıyoruz; gelecekte ise çocuklarımız, torunlarımız, bizden sonraki nesiller yaşayacak. Bu konuda kendisini seven insan, hemşerisini seven insan fedakârlık yapar, ortaya üretim koyar. İşte bu noktada Kent Konseyleri yaşadığı kent için katkı, kaynak isteyen insanların seslerini duyurdukları yerlerdir. Şehirde yaşayanlar olarak, güçlü yönlerimizi ortaya koymaya, şehirlerimizin kalitesini ve marka değerini arttırmaya çalışmalıyız. Bu konuda tabi ki herkese görev düşüyor, herkesin bir uzmanlık alanı var. Tuzla Kent Konseyi bünyesinde, kadınlarımız, gençlerimiz, engellilerimiz ve çalışma gruplarımız beraber çalışmaktadır. Yaşadığımız kentle ilgili hayallerimiz olmalı, bu hayallerimizi projelendirip yönetime sunmalıyız” dedi.

Marina Hayaline İnanmamışlardı, ‘Olmaz’ Demişlerdi. Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ergül Özdemir, konuşmasındaki vurguya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın Tuzla Marina projesini çarpıcı ifadelerle örnek gösterdi. Özdemir, “Mesela Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı beyefendi Tuzla Marina ile ilgili hayallerini açıkladığında kendi grubumuzdaki insanların bir kısmı inanmamıştı, ‘Olmaz’ demişlerdi. Ama başkanımız bu hayali gerçekleştirmek için çok çalıştı, gayret gösterdi ve hayalini Tuzla’ya kazandırdı. Bu proje Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Türkiye 1.si seçildi. Bizlerin de Tuzlamızla ilgili hayalleri olmalı”  Tüm projelerimizde maddi ve manevi olarak bize destek veren Tuzla Belediye Başkanı Sayın Dr. Şadi Yazıcı beyefendiye çok teşekkür ediyorum” dedi.

Gündemin 4.maddesi gereği Divan Kurulu seçimine geçildi.  Burada Tuzla Belediye Meclis Üyesi İlker GÖKDEMİR, Divan katipliği seçimi için teklif sundular.  Buna göre Kent konseyi Divan kuruluna,

Divan Başkanı : Funda AYLA

Divan Üyesi     : Aytekin AKKURT

Divan Üyesi     : Sedef BABAL

Liste oylamaya sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin 5. maddesi gereği söz alarak toplantıda konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasını 2 ana başlık altında gerçekleştirdi. Kent Konseylerinin yerel yönetimlerin hizmetlerine katkısına değinen Başkan Yazıcı, “Kent Konseyi bünyesinde yapılan çalışmaların ne kadar önemli olduğunu değişen ve gelişen dünyada artık hep beraber görüyoruz. Yerel yöneticilerin görevleri arasında artık sadece yol, su, kaldırım hizmetleri değil şehrin bütün dinamikleri, rutin belediyecilik hizmetlerinin ötesine geçen, yaşanabilir, insani ve evrensel değerlerin hüküm sürmesini sağlayan kavramlar ve sorumluluklar ortaya çıkıyor. Tuzla’mızın bütün dinamiklerini harekete geçirme konusunda bütün komisyonları ile gönüllük ruhunu ortaya koyan, daha örgütlü bir toplum oluşturma konusunda hiyerarşik bir yapı değil bir yönetişim birlikteliği, paydaşlığı ile ilişkilerimizi hep bu yönde sürdürdük. Yeni yönetim modeli olan yönetişimle insanları da içine katma konusunda Kent Konseyi ile bu fırsatı yakalıyoruz. Daha örgütlü, daha katılımcı bir toplum oluşturmak Kent Konseyi çalışmalarının halkla birlikte genişletilerek başarılı olacağına inanıyorum”

Gönüllülük Esasıyla Yaptığınız İşleri Asla Bırakmayın. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, konuşmasının 2. bölümünde birlik ve beraberlik mesajı verdi. Kent Konseyi’nin her fikirden katılımla farklılıkların zenginliğini yaşattığını belirten Başkan Yazıcı, “Gönüllerin birlikteliğini yıkacak olan bir nifaktır” mesajını verdi. Başkan Yazıcı, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “O yüzden bizim üstümüze düşen görev birbirimizi sevmek, kardeşliği hissedip yaşamak, yaşatmaktır. Bir kentin geleceği hakkında karar verilecekse kardeşlik hukukuyla adalet, birlik ve beraberlikle, aynı sorun ve problemlerle boğuşmuş bir ülkede yaşamış olmanın getirmiş olduğu sorumluklarımızı ve paylaşımlarımızı düşünmek zorundayız. Bizi, bizden başka ağırlayacak kimse yoktur. 3 milyon Suriyeli’ye kucak açarız ama 300 vatandaşımızın gideceği bir kara parçası bulamazsınız. O yüzdende birbirimizi daha çok seveceğiz, çok çalışacağız. Kim ne iş yapıyorsa daha iyisini yapacağız. Gönüllük esasıyla yaptığınız işleri asla bırakmayın ama yeni birlik beraberlik projeleri üretin. Doğruyu, en doğruyu bulana kadar birlik, beraberlik, kardeşliğimizi oluşturacak projeleri Tuzla’nın tamamına yayabiliriz. En büyük silahımızın 80 milyonun birbirine kenetlenmesi olduğuna inanıyorum. Bütün projelere açığız” dedi.

Gündemin 7.maddesi gereği Tuzla Kent Konseyi Meclislerinin Faaliyetleri hakkında katılımcılara sunum yapılması için söz verildi. Sırasıyla,

  • Kadın Meclisi Başkanı Sn. Arzu Öğüt Şimşek’e Faaliyet Sunumu

için söz verildi.

 

Gündemin 8.maddesi gereği Tuzla Kent Konseyi Çalışma Gruplarının Faaliyetleri hakkında katılımcılara sunum yapılması için söz verildi. Sırasıyla,

  • Kıdemli Vatandaşlar Çalışma Grubu Başkanı Hasan Mısır’ın Faaliyet sunumu
  • Okul Aile Birlikleri Çalışma Grubu Başkanı Sn. Şengül Özpağada’nın sunumu
  • Arge Çalışma Grubu Başkanı Olgun Koçak’ın Faaliyet Sunumu
  • Kadın Çocuk Aile Çalışma Grubu Başkanı Funda Ayla’nın Faaliyet sunumu için söz verildi.

 

Genel kurul toplantısında meclis ve çalışma grubu başkanları gerçekleştirdikleri faaliyetlerin yanı sıra projelerinin de tanıtımını yaptı.

 

Gündemin 9.maddesi gereği Tuzla Kent Konseyi Başkanı Ergül ÖZDEMİR’e teşekkür konuşmaları için tekrar söz verildi. Sn. Ergül Özdemir tüm katılımcılara kısaca teşekkür etti.

Dilek ve temennilerlede söz alan olmadı. Toplantıya son verildi.