Gönül Elleri Çarşısı

Gönül Elleri Çarşısı

Tuzla’da Yaşayan Suriyeliler, Türkçe Okuma-Yazmayı Öğreniyor

z10.05.2018

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Suriyeli vatandaşlara Türkçe okuma-yazma kursunun ilk mezunlarına sertifikalarını Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı verdi.
Tuzla Belediye Gönül Elleri Çarşısı ve Tuzla Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle Suriyeli kadınlar ve çocuklarına yönelik Türkçe okuma-yazma kursu düzenlendi. 3 ay önce başlayan ücretsiz kursa 19 Suriyeli kadın ile 12 çocuk katıldı. 7 çocuk, kurs döneminde Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi hizmetlerinden yararlandı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Onur Kurulu Üyesi Hanife Cebeci, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Eğitim Komisyonu’ndan sorumlu gönüllü Ebru Emine Irmak ve komisyona kayıtlı Kadın Kent Gönüllüleri, kursu ziyaret ederek kursiyerlerle görüştü.
Kursiyerlere ilk dönem sertifikalarını vererek ikinci kademe kurslarına katılma sözü alan Dr. Fatma Yazıcı, “Belediyemiz ve Gönül Elleri Çarşısı olarak, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle yurdumuza gelen ve bizlerden her türlü yardım bekleyen Suriyeli vatandaşlarımızın yanındayız.  Türkçe okuma-yazma kursuna katılan anneler ve çocuklarını gösterdikleri yüksek başarı için tebrik ediyorum” dedi.