Gönül Elleri Çarşısı

Gönül Elleri Çarşısı

Engelliler Haftası'na Özel Sergi Açıldı

z10.05.2022

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı tarafından yılın her günü takipleri yapılan özel çocuklar, kendi çabalarıyla el emeği ile ürettikleri ürünlerden sergi açtılar. Engelliler Haftası’na özel olarak hazırlanan sergi 10-11 Mayıs tarihleri arasında Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’nde ziyaretçilere açık olacak. Serginin açılışında konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Engelliler Haftası nedeniyle bugün burada çok güzel el emeği, göz nuru işlerini sergiliyorlar. Onlar için çok gurur verici bir şey. Bizim için de çok mutluluk verici. Buradan bütün engellilerin haftasını kutluyorum” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında, alan el ile veren eli buluşturan Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın 14 komisyonundan bir tanesi olan Özel Çocuklar Komisyonu, yıl boyunca 120 özel çocuğun takiplerini yapıyorlar. Özel çocuklar, yıl içerisinde çeşitli etkinlikler ve eğitimlerle sosyal hayatın içerisine katılmaları sağlanıyor.  Ayrıca Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı içerisinde bulunan İyilik Atölyesi’nde el emeği ürünler üretiyorlar. Ürettikleri ürünleri Gönül Elleri Çarşısı’nda satılarak elde edilen gelir yine özel çocuklara verilerek hem ekonomilerine katkı sağlanıyor hem de kendi üretimlerinden para kazanmalarının keyfi yaşatılıyor. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında farkındalık oluşturulan Engelliler Haftası nedeniyle özel çocukların ürettiği el emeği ürünler ile sergi hazırlandı. Tuzla Belediyesi Rumeli Kültür Merkezi’ndeki 10-11 Mayıs tarihleri arasında açık olacak sergiyi Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı ve özel çocuklar birlikte açtılar. Sergi açılışı sonrasında Başkan Yazıcı ve Fatma Yazıcı sergiyi gezdiler. Daha sonra Gönül Elleri Çarşısı Engelsiz Korosu, müzik şöleni yaşattılar. Başkan Yazıcı özel çocukların şarkısında duygu dolu anlar yaşadılar.

“SADECE BİR HAFTA DEĞİL 365 GÜN ONLARLA GEÇİRDİĞİMİZ ZAMAN BİZİM İÇİN ÖZELDİR””

Açılış töreninde açıklamalarda bulunan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Öncelik tüm engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftası’nı kutluyorum. Biz sadece bir hafta değil, 365 gün burada Gönül Elleri Çarşımızın içerisinde bulunan Engelliler Komisyonumuz ile birlikte onlarla geçirdiğimiz her hafta bizim için çok özel haftalardır. Engelliler Haftası nedeniyle bugün burada çok güzel el emeği, göz nuru işlerini sergiliyorlar. Onlar için çok gurur verici bir şey. Bizim için de çok mutluluk verici. Buradan bütün engellilerin haftasını kutluyorum. Biz 365 gün engelli kardeşlerimiz ile birlikteyiz.” dedi.

“ELİMİZDEN NE GELİYORSA, YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Engelliler ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yazıcı,” Zihinsel ve bedensel engellilerin durumları farklı. Zihinsel engellilerin daha motor becerilerinin gelişmesi konusunda çalışmalar yapıyoruz. Bedensel engellilere göre de fonksiyonel çalışmalar yapıyoruz. Daha çok sosyalleşmeleri açısından, tiyatro, gezmek, el becerilerinin geliştirilmesi yanında folklor ekibi oluşturmak, müzik gurubu kurmak gibi sosyalleşmek gibi çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Hemen hemen sınır tanımıyoruz. Elimizden ne geliyorsa, yapmaya çalışıyoruz” dedi. 

 “BUGÜN BİR MÜJDE VERMEK İSTİYORUM”

Başkan Yazıcı,” Engelliler merkezi yapıyoruz. Onun müjdesini vermiştik. İhalesini yaptık. Engelliler merkezimiz olacak. Özel çocuklar merkezi olarak onu yapıyoruz. Ama şimdi İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ile görüştük, bir şeyin daha müjdesini vereceğim. Vala Gedik okulumuz vardı. Şimdi onun daha büyük bir kısmı ile beraber, özel çocuklarımız ile birlikte müthiş bir okul yapılıyor. İhalesi Cumhurbaşkanlığı tarafından yapıldı. O da Tuzlamıza hayırlı olsun. Büyük bir okul ve harika olacak. Özel çocuklarımıza bir eğitim ve bir özel merkez ile hazırlıklar proje aşamasında, hazırlıkları yapılıyor. Ben Sayın Cumhurbaşkanımıza, bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Tuzlamız bu konuda her şeyi aşmış olacak” dedi.

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı kurucu gönüllülerinden Dr. Fatma Yazıcı,”Ben sergiyi çok güzel buldum. Gerçekten iç dünyalarını resme yansıtmaları ve bu işi yaparken aynı zamanda onları için birer terapi olması ve sosyalleşmeleri açısından bu çalışmaları önemsiyoruz. Sürekli destek veriyoruz. 365 gün bu işi yapmaya devam edeceğiz” dedi.